Pajzsmirigy gondjaim vannak, még tart a kivizsgálásom. Addig még szenvedni kell?
Szia!
Ha valóban pajzsmirigy a gond akkor azt általában a tünetekből lehet tudni.
Ha alul működik akkor a hízás jelentkezik, ha túl akkor a fogyás.
De lehet. hogy jól működik, csak göb keletkezett benne.
Ha befelé nő akkor időnként nehezebb a légvétel, ha kifelé nő akkor azt akár szemmel is látható, de mindenképpen tapintható.
Persze ez nem az összes tünet, de ha egyik sem illik a helyzetre akkor lehet, hogy nem is ez a baj.
Jobbulást!
Szia!
Én is pajzsmirigy beteg vagyok. (5 éve).
Nekem abszolút semmi tünetem nem volt, véletlenül vették észre, hogy egy göb van a nyakamon, és rákérdeztek.
-Neked nincs strumád?
-Nincs..
:) (Otthon már én is megnéztem,és ott volt)
Másnap elmentem háziorvoshoz az észrevétellel, megtapogatta és beutalt. A többi ugyanaz, mint neked
Tehát nekem külső strumám volt, és semmilyen panaszt, tünetet nem okozott!
Ezért nem is értem, hogy te miért szenvedsz vele.:) Mert én ilyen tünetekről nem tudok, hogy szédülés, fejfájás, mellkas fájdalom meg aztán pláne! De az lehetséges, hogy a levegőt nehezen tudod venni tőle. Nézz utána!
Ma a bőrgyógyon voltam, SÜRGŐS jelzéssel utaltak a Bőrklinikára, ahonnan elküldtek, Februárra adtak időpontot, mondván, hogy nem vagyok előjegyezve!:) Ennyit az egészségügyről!!!
Tünetek
A pajzsmirigy alulműködés az esetek többségében lappangva kezdődik, tünetei eleinte nem jellegzetesek: izomgyengeség, fáradtság, rossz közérzet. A többi tünet fokozatosan, egyénenként változó sorrendben alakul ki. A bőr jellemzően száraz, a végtagok hidegek. Testszerte jelentkezhet duzzanat (myxoedema), leggyakrabban az arc, főleg a szem körüli terület érintett. A beteg folyton fázik. A testszőrzet megritkul, kopaszság is létrejöhet. Gyakran a szellemi működés is hanyatlik, a memória romlik. Csökken a libidó. Gyakori a székrekedés, a rossz étvágy, a testsúly általában gyarapszik. A hang rekedtessé válik. A szívverés is lelassul, a percenkénti pulzusszám 60/perc alatti lehet. Érzészavar és hallásromlás is bekövetkezhet. A vér koleszterinszintje emelkedetté válik.
Ilyen tüneteid vannak?
Korod?
26 éves vagyok.
Minden van ezek közül, kivéve az alacsony pulzusszám, mert pont ez a nagyon magas, nyugalmi állapotban is 90 felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!