Mit mondjak az orvosnál?
A gondom nem vagyok önálló és most egyedül kell orvoshoz mennem. Tehát bemegyek a háziorvoshoz és mondjam a nevem és mondjam a panaszom?
Vagyis az így jó ha azt mondom Kis Vivien vagyok és nem mentem ma iskolába mert nagyon fáj a torokom és meg vagyok fázva. Igazolást szeretnék kérni.
Jópár orvost ismerek, de szerintem az "igazolást szeretnék kérni" nem jó indítás.
Szerintem sokkal szimpatikusabb ha köszönés és bemutatkozás után elmondod a panaszodat, bár az orvos úgyis ezt fogja kérdezni. Megvizsgál, elmondja hogy miújság, kell-e gyógyszer, kell-e otthon maradnod. Aztán ha ez megvan, akkor kérdezz inkább rá. Ha azt mondja hogy nem kell otthon maradnod, csak gyógyszert szedned, akkor kérhetsz a mai napra igazolást, ha pedig otthonmaradást ajánl, akkor a kontrollvizsgálaton szokás igazolást adni tudtommal.
ha bemész a váró részbe, érdemes udvariasan köszönni, és megkérdezni, ki volt az utolsó (vagyis ki után jössz te)
aztán bemész, köszönsz, elmondod, mi a gond, és hogy mivel rosszul vagy, nem voltál suliban se
fog adni igazolást
köszi a válaszokat!
kedves utolsó nem lógok tényleg beteg vagyok..:S most voltam orvosnál azt mondta valami virusos fertőzés.. és nem mehetek kb szerdáig :@ pedig akartam mert az osztálytáncot tanuljuk..ááh..:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!