Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Lágyéksérv műtétem lesz...

Lágyéksérv műtétem lesz gerincközeli érzéstelenítéssel. Kell aggódnom?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy katétereznek egyes betegeket. Ez mitől függ? Mennyi időt kell bent maradnom a kórházban? 19 F, köszi
2011. szept. 4. 13:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
ha gerincbe kapod az érzéstelenítőt akkor lesz katéter !
2011. szept. 4. 14:18
 12/17 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. még1 kérdés. melyiket válasszam? gerinc vagy altatás?
2011. szept. 4. 14:29
 13/17 anonim ***** válasza:
nekem volt egy pár műtétem helyi, gerincbe, altatással .én altatást kérnék!
2011. szept. 4. 14:49
 14/17 A kérdező kommentje:
hát, ha legközelebb lesz vmi műtétem, nem választom ezt a gerinces cuccot. 2kor műtöttek, 3kor visszavittek a kórterembe, 8ig feküdnöm kellett, de mivel az érzéstelenítő hatása nem múlt el, nem tudtam pisilni, így kaptam egy jó katétert. De talán még rosszabb volt az az 5 óra fekvés mozdulatlanul.
2011. szept. 12. 11:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Szia

Mesélnél részletesebben?

Páromnak is most lesz,és azért más egy betegtől hallani,mint orvostól.

Neki választania sem lehet,gerinchez kapja az érzéstelenitőt.

Akár privátba is mesélhetnél,de itt is jó.

Mit éreztél amikor adták be az érzéstelenitőt? Műtét közben mit éreztél?

Enni utána mikortól lehetett és van valamilyen diéta?

Köszi előre is.

2011. szept. 12. 12:01
 16/17 A kérdező kommentje:

Az injekció nem fáj, kicsit zsibbasztó, de egyáltalán nem fáj. Szerintem van benne egy kis nyugtató is, mivel nekem semmi bajom nem volt műtét közben, pedig azt hittem, gondok lsznek a tudattól, hogy vagdosnak miközben ébren vagyok, meg a műtét utáni "visszaútra" sem emlékszem, csak amikor a kocsiról átraknak az ágyra. Utána 5 óra fekvés, a fejemet csak jobbra-balra mozgathattam. Én eléggé izgága vagyok, úgyh ez maga volt a pokol nekem. Csütörtökön műtöttek, pénteken nehéz volt a járás, úgy mentem mint aki beszart, mert úgy kevésbé húzódott a seb, de azóta napról napra jobb, szombaton engedtek haza. Másnap már ehettem óvatosan. Könnyű ételeket kell ennem, vitamindús, nem zsíros kajákat. Rostos italok kizárva, inkább a szűrt. Ezt mondjuk nem nagyon értem. Csüt megyek varratszedésre.

Összességében nem kell félni, nem vészes, ed ha lehet, akkor válassza a párod a laparoszkópos megoldást, olyan nincs, hogy nem választhat. A srác akit így műtöttek, hozzám képest teljesen jól volt már másnap.

2011. szept. 12. 17:55
 17/17 anonim ***** válasza:

köszönöm hogy válaszoltál

jobbulást:)

2011. szept. 12. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!