Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Eltörhet a lábam hosszú...

Eltörhet a lábam hosszú sétálástól?

Figyelt kérdés

túlsúlyos vagyok...(90kg) lány, és gondoltam testmozgásként túrázok egyet a barátommal..kényelmes tempóban sétáltunk 5km t egy közeli tóhoz..sajnos nem tudtam hogy ennyire nagy távolság, azt hittem rövidebb és elég rendesen elfáradtunk..kocsiúton mentünk végig egyenesen, de pár domb is volt..a talpamnál ahol a sarokrész végződik az ujjak felé (szóval a lábujjak tőcsontja aminek nemtudom mi a neve eléggé fáj..) ráraktam valamire nemrég és kifejezetten szúrásszerű fájdalmat érzek..nem izomláz szerű a fájdalom mert nem olyan érzés..és csak egy egyik lábam fáj ennyire..

ha nem törés akkor milehet?

2011. aug. 28. 15:52
 1/10 anonim ***** válasza:
5 km soooook???? Te soha életedben nem mozogtál?? Izomláz hidd el!
2011. aug. 28. 15:57
 2/10 A kérdező kommentje:
sajnos nem mozogtam eddig mert súlyos beteg vagyok, de most szeretném elkezdeni..
2011. aug. 28. 16:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Milyen betegséged van? Szakorvossal kéne megbeszélni milyen mozgás lenne a megfelelő!
2011. aug. 28. 16:03
 4/10 A kérdező kommentje:

asztmás vagyok, és szívbeteg..

orvos futást, kocogást ajánlott de mivel elkezdtem fulladni közben ezért a először séta aztán fokozatosan szeretném gyors sétára, majd kocogásra, és futásra váltani..

2011. aug. 28. 16:07
 5/10 anonim ***** válasza:

[link]

Szerintem ezt próbáld ki :) Nekem bevált. A tüdőkapacitásommal volt a baj 2 perc után már nem bírtam, most már 6 perc futásnál tartok a 3. héten :)

2011. aug. 28. 16:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is szívbeteg vagyok, és bírom :)
 7/10 anonim ***** válasza:
Sima sétától biztos nem tört el a lábad. Elfáradt,megerőltetted,vagy max kicsit meghúzódott. Pihentesd és holnaptól menjetek minden nap sétálni.:)
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ínhüvelygyulladás, húzódás is lehet.

Ha ennyire nincs hozzászokva a tested a terheléshez, akkor még egy séta előtt sem árt bemelegíteni, ha más nem, kézzel jól bemozgatni minden izületet.

Erre sokkal jobban kell figyelni, mert ha az izomzatod nem bírja a terhelést, egyszerűen elfáradsz... de ha az izületeid nem bírják, azt akkor nem veszed észre, és ha így folytatod, egy életre tönkre teheted!!!

Amíg ilyen extra terhet kell cipelned, addig lehet meg kéne próbálni szedni valami profi izületvédő formulát (táplálék kiegészítő).

A kényelmes cipő is nagyon fontos, egy anatómiailag rosszul kiképzett cipőben amellett, hogy megterhelőbb is egy túra, még egészségtelet is.

Most szerintem vizeshuházd, esetleg gyulladáscsökkentő krémmel kezeld, és ha rendbejött, legközelebb figyelj a bemelegítésre, és a izületvédelemre!

És ha soknak találod az 5 kilométert, akkor csökkentsd le. Majd 2 hét múlva mész 5-öt, 2 hónap múlva 10-et, fél év múlva meg 25-tel fogsz napi szinten szériázni.

1 nap alatt nem lehet megváltani a világot, meghízni sem pár hétbe telt, a lefogyáshoz is idő kell.

2011. aug. 28. 16:12
 9/10 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a válaszokat!

a tanácsokat amiket írtatok megfogadom, és életmódot váltok.

a távról még annyit hogy sajnos nem voltam tisztában az út hosszúságával és visszafordulni már nem akartunk..

2011. aug. 28. 16:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Én sem bírom a futást, de a sétát már minden mennyiségben, reggeltől estig, durva terepen is.

De a futást még 10 méteren sem, nem tudom az okát.

Én így szabadultam meg minden túlsúlyomtól, hogy fokozatosan elkezdtem hozzászoktatni magam a sétához.

Persze fáj... hogy a francba ne fájna 90 kilósan, amikor életedben nem mozogtál? De azért belehalni nem kell.

Én amúgy 6 kilométert gyaloglok minden nap a munkahelyemre és ugyanennyit vissza, ráadásul visszafelé emelkedő van szinte folyamatosan.

Persze lenne buszom, de az életmódváltás ott kezdődik, hogy nem csak addig mozog az ember amíg fogyózik, hanem azután is, hogy lefogyott.

Amúgy azt hittem, hogy genetikailag kövér a lábam és az sosem fog fogyni, hát mit mondjak, most már szépek. :)

Reggel mindig késésben vagyok, és szinte végigrohanom az utat, hazafelé meg ott az emelkedő, gondolom ez megteszi a hatását.

Azért választottam a sétát, mert

1. futni nem bírok, nem tudom miért, de fulladok, és nem megy az edzésterves hozzászokás sem, semmi.

2. tornázni szeretek, ugrálni is, semmi bajom tőle, de ha már hazaértem nehezen veszem rá magam, hogy fitneszterembe menjek, ráadásul időpontra. Elkezdtem, de nem lett belőle semmi.

3. Úszni szeretek, de rengeteg időt elvesz, az uszoda a világ végén van és munka+háztartás mellett elég kevés rá a lehetőség.

4. kerékpározni mindig szerettem, de most olyan városban élek, ahol se a terep, se a közlekedés nem alkalmas rá (zsúfolt és veszélyes)

A séta azért jó, mert:

1. munkába mindenképpen el kell jutni, és ha nem veszek buszbérletet, esélyem sincs az "edzést" elbliccelni.

2. munkából haza is kell jönni, és ha nincs bérletem, nem szállhatok fel a buszra --> marad a két szép lábam és a gyaloglás.

3. viszonylag olcsó dolog. Vettem 17.000ft-ért egy nagyon jó Merrell márkájú túracipőt. (50%-os leárazás volt az Intersportban :D amúgy drágábbak ezek általában)

Ha jó márkát választasz és vigyázol rá, akkor évekig bírja egy ilyen cipő. Ráadásul már nagyon szépeket lehet kapni. Enyém már majdnem 3 éves, semmi baja, mondjuk vigyázok is rá, tisztogatom, impregnálóval védem (sportboltban árulnak az adott márkához megfelelőt). Télen-nyáron jó, nem izzad benne a lábam, télen pedig még a havat is bírta. (mondjuk az már nem számít asszem rendeltetésszerű használatnak :P)

Viszont megfelelő cipő nélkül sajnos durva lábfájást lehet kapni.

Fokozatosan kell a sétához hozzászokni, aztán lehet emelni a távot és a tempót.

ha gondolod írj privit, akkor leírom, hogy nekem hogyan sikerült hozzászokni és fogyni a sétával.

2011. aug. 29. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!