A háziorvosom szabadságon van, ki vehet fel táppénzre?
A következő van:
Tegnap este rosszul voltam, émelygés, hasmenés, (ez utóbbi most is tart) szédülés, hőemelkedés, fejfájás, hasfájás.
Műszakos vagyok, éjszakára kellett volna mennem dolgozni, de beszóltam h beteg vagyok.
Elmentem a rendelőbe ma délután -páros hónap péntek 14-18 ig rendel a doki- és kiderült, hogy szabadságon van...csak hétfőn jön vissza.(Szombat vasárnap itt NINCS rendelés.)
Most mi a fityfenét csináljak???Tegnap este nem mentem, ma este sem fogok, ki fog táppénzre venni legalábbis erre a 2 napra, mert most diétázok szóval hacsak nem valami trópusi kórt kaptam el, akkor hétfőre már nem lesz semmi baj.(Nem ettem trópusi kaját szóval nem hinném.)
Vagy hétfőn állítsak be hozzá vigyorogva h csütörtök péntek beteg voltam, (vagy elhiszi vagy nem) de most már ott vagyok a toppon (remélhetőleg ott leszek) és h igazolja a csütörtök pénteket?
Biciklizzek el az ügyeletre (cirka 20 km)?
Vagy szóljak be a munkahelyemre hogy sorry, ugyan beteg vagyok, de mégsem vagyok táppénzen, oszt igazolatlan nappal vagy kirúgnak, vagy nem?
Esetleg menjek be dolgozni és lesz ami lesz?
így van, el kellett volna menni a rendelésre, a helyettes orvos táppénzre vett volna. visszamenőleg nem lehet...
igazolást esetleg adhat, de táppénzre visszamenőleg nem vehet.
De én nem tudtam hogy szabin van, mikor odaértem akkor volt kiírva, a helyettese meg délelőtt rendelt...
Ilyenkor most mi van???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!