A passzív táppénz idejére biztosítva van-e a munkavállaló? ÉS ha lejár a passzív táppénz, de a betegség még fennáll, akkor ki és hova fizeti a TB-t?
Az ismerősöm április 15.-ig van egy betegsége miatt kiírva -mert csak ennyi időre lehetett passzív táppénzre, mivel felmondtak neki. Sajnos 12.-én balesetet szenvedett és kórházban fekszik. Munkanélküli ellátásra nemigen lenne jogosult, de egyáltalán jár-e munkanélküli a kórházban fekvő betegnek?
A passzív táppénzen tölthető ideje 15.-én jár le, de valószínű hónapokig kell gyógyulnia, mivel mozgásképtelen. Ilyenkor kinek kell fizetnie a TB-t utána, és hogyan kell intézni a dolgokat, hogy ne legyen 1 nap kiesése sem?
A passzív táppénz alatt a jogviszonnyal nincs gond. Az biztos, hogy munkaviszony, tanulói jogviszony, munkanélküli ellátás megszűnése után még 45 napig él a biztosítás. Nem találom a linket amiben az le volt írva, így nem tudom, hogy ez a passzív táppénzre igaz-e. Attól, hogy beteg munkanélküli ellátás jár, csak az kérdéses, hogy ha kórházban van, hogyan tud bejelentkezni. Az APEH-nál lehet TB fizetésre megállapodást kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!