Ha valaki már szúrja magát inzulinnal, vissza lehet térni még gyógyszerre?
Az a baj, hogy ha már a diétát nem tartja be, akkor semmit sem tehetsz. Ha emellett még tiltakozik is az inzulin miatt, akkor ezzel tényleg csak annyit ér el, hogy a magas vércukorszint miatt jóval előbb jelentkeznek nála a szövődmények, amiket tényleg nem kívánok senkinek sem.
Megértem, hogy valamit tenni szeretnél, de cukorbetegség esetében szerintem halmozottan igaz, hogy csak a beteg akarhat kigyógyulni belőle. A napi négyszeri szúrás egyébként nem releváns, ha mellette nassol vagy rendszertelenül eszik, mert tényleg a szénhidrátbevitelre állítják be - tehát ha tartaná a diétát, akkor az máris biztos, hogy kevesebbszer kellene szúrnia magát. Szerintem már ez megérné, de nem én vagyok a beteg.. esetleg kérd meg a háziorvost, hogy ajánljon dietetikust vagy egyen az egész család vele együtt napi ötször és energiaszegényen és úgy a betegnek is könnyebb "nem elcsábulni". Sajnállak egyébként, nekem a nagynéném jár ugyanebben a cipőben, gondolom egy férfi még makacsabb és jobban ragaszkodik a megszokott étrendjéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!