SÜRGŐS! Kaptam egy levelet véradás után, most ez mit jelent?
Pár óra múlva megyek vissza a véradó helyre, és megmondják. De ha valami jót tudtok addig írni, kérlek :S Remegek a félelemtől... Ezt küldték:
"Tájékoztatjuk, hogy legutóbbi véradását követően elvégzett laboratóriumi vizsgálatok során eredményeiben olyan eltérésr találtunk, amely az Ön következő véradását nem befolyásolja, de szabályozásunk alapján véradásra legközelebb két hónap múlva jelentkezhet.
A probléma jellegéről, a vizsgálatok eredményéről tájékoztatást kaphat véradáskor a kivizsgáló orvostól, vagy előzetes időpont egyeztetés után a legközelebbi Vérellátóban."
Valszeg alacsony vagy magas valami anyag benne, pl. vas vagy ilyesmi. Ha kiderül, hogy kicsit vérszegény vagy, lehet nem engednek egy darabig vért adni.
Gondolom a HIVtől rettegsz, de akkor két hónap múlva se lenne más a helyzet, szóval nyugodj meg szépen. És keresd fel a Vérellátót.
Ne izgulj! Valami minimális eltérés lesz, sztem, pl. alacsony a fehérvérsejt, vagy a hemoglobin, ezért kell várni, mert az néhány hét alatt rendeződik.
Majd írd meg, mit mondtak.
Elmész pisilni, ott tudsz kicsit pityeregni, de ne aggódj, felesleges.
Szerintem is két dolog jöhet szóba: vagy picit vérszegény vagy, vagy összeszedtél egy náthabacit, és azt sikerült kimutatni.
Azt meg te tudod, hogy nyugtatót, altatót, drogmaradványt, stb. kimutathattak-e, abban meg biztos lehetsz, hogy semmi komoly, mert nem ezt írnák.
Ideges voltam én is, mikor felhívtak a véradóból, hirtelen majdnem lefordultam a tűsarokról, de kiderült, hogy csak "behívó": 0-s a vércsoportom, és hiány volt belőle.
Na, szerencsére nem volt semmi :) Csak azt nem értem, ezért minek kellett behívni? Lényegében álpozitív volt a teszt, azt megismételték, és kétséget kizáróan kiderült, hogy negatív... és ezért kellett bemenni, hogy ezt közöljék. Még mindig nem vagyok teljesen magamnál :S
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!