Hányás és hasgörcs ellen mit tehetek?
Pszichésen véleményem szerint rendben van - értem ez alatt, hogy nem kezelt beteg. Esetleg ide írhatom, hogy folyamatos konfliktus környezetében van - családi viták, munkanélküliség stb., de szerintem nem mérvadó.
A nap folyamán megfigyelhető hirtelen hangulatváltozás. Ez időnkénti hangos és indulatos kiabálásban nyilvánul meg, melynek kiváltó oka apróbb konfliktus (tipikusan, miért oda tetted a kanalat... stb...). A vérnyomásmérésre nem került sor, mert ez is agressziót váltott ki, de elmondhatom, hogy már körülbelül két hónapja magas vérnyomással kezeli a háziorvos, ennek értéke 140-150 körüli.
A stressz és a folyamatos konfliktus-helyzet nagyon sok szervi tünetekben megnyilvánuló panaszt tud ám okozni :(
Addig viszont amíg nincs kizárva a szervi eredet, valóban nem lehet egyértelműen ráfogni, hogy "pszichés" a dolog, bár én erre gondolok elsősorban....:( (olyankor nem szoktak "hatni" ugyanis a gyógyszerek)
A magas vérnyomás nem feltétlenül okoz ilyen panaszokat. Jó lenne nézetni egy vérképet, egy hasi UH vizsgálat is kellene első körben, s ha ezekben van valamilyen eltérés, akkor további kivizsgálásra van szükség! A panaszokat okozhatja akár epekő, egy irritábilis bél syndroma (ez is szorosan kapcsolódik a stresszes állapothoz sajnos),lehet hasnyálmirigy gyulladás...hogy csak néhányat soroljak. Addig viszont fölösleges "találgatni" amíg nem látta orvos!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!