Múlthéten 3 napon keresztül fekete volt a székletem, bennt is feküdtem a kórházba 2 napot. A székletem normális volt viszont ma megint fekete. Mit tegyek?
a nyelőcsövem vérzett
be van gyulladva a mandulám
vérszegény vagyok
nem záródik rendesen a gyomorszájam
savlekötőt és vasat szedek
tegnap ettem szedret
A nyelőcsővérzés elmúlt?
Lehet, hogy ismét vérzik, az a vér a gyomrodba jutott, és a megemésztett vértől fekete.
Vagy pedig a vastól.
De gondolom a nyelőcsővérzés a refluxtól volt, és azt kezelték. Tehát marad a vas.
Hát azt nem tudom hogy elmúlt-e,de a gyógyulásnak lehet köze a táplálkozáshoz?
A vas ennyire beszínezheti a székletet?
Érdemes volna ismét elmenni a háziorvoshoz ha például holnap is fekete lesz?
Itt írják, hogy feketére színezi a vastabletta. Nem tudom, hogy te milyet szedsz, de ha nem ilyet, ha gondolod, keress rá annak a betegtájékoztatójára is.
Nagyon is köze van a táplálkozásodnak a gyógyulásodhoz.
Biztos mondták, hogy miket ehetsz. Ha sok a savad, vagy sok volt, és nyitott a gyomorszád, akkor az tette tönkre a nyelőcsöved.A gyomorból visszament a gyomorsav, és az marta a nyelőcsövet.
Egyértelmű, hogy oda kell figyelned, hogy ne legyen sok a savad, olyanokat egyél.
A gyomorsavra egyébként a citrom nagyon jó. Ellentmondásosnak hangozhat, de a citrom valóban lúgosít, nem savasít. Naponta egy vagy fél citrom leve egy pohár vízben, megiszod, nagyon jó hatással lesz a sok gyomorsavra.
Köszi a válaszokat!
Remélem, hogy csak a vastól fekete. Érdemes volna leállni a szedéssével, hogy ténylegesen tudjam hogy attol színeződik el? Mert akkor igy vért vesztek folyamatosan nem?
Ja, végülis az jó ötlet, hogy leállsz a vassal, csak fogalmam sincs, hogy mennyi idő után ürül ki a szervezetből. Tehát mennyit kéne várni, hogy kiderüljön.
De az orvos mit mondott?
Viszont ha nyugodtabb lennél, akkor ne kisérletezz, hanem egyből menjél vissza a dokihoz megnézetni a nyelőcsövet.
Akkor megnyugodtál:)
Viszont a táplálkozásodra figyelj oda, hogy ne legyen sok a savad.
Mert szerintem azok alapján amiket leírtál, minden probléma forrása a sok sav volt.
Ja, most adtak már legalább bővebb felvilágosítást a dokik, hogy mire figyelj?
Nem voltam orvosnál, hanem nem szedtem a vasat.
Hát mondták hogy sokszor kell enni keveset meg pár ételt ne nagyon fogasszak
"Remélem, hogy csak a vastól fekete. Érdemes volna leállni a szedéssével, hogy ténylegesen tudjam hogy attol színeződik el? Mert akkor igy vért vesztek folyamatosan nem?"
-Nem a távozó vértől fekete a széklet,ha vaspótlást alkalmazunk,hanem a távozó vastól.Egyébként a szervetlen vaskészítményeknek csupán 2-10%-a szívódik fel állítólag,így inkább algákkal javasolt bevinni a vasat(szerves kötésben tartalmazzák a B12-folsav-vasat,pl.a spirulina)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!