Gerincsérvműtét (Lv-S1) műtét hogyan történik? És utána?
28 éves nő vagyok, és sajnos sérvem van. Jártam mindenféle kezelésre, amit a dokik csak javasoltak de sajnos nem javul (a csontkovácsot kihagytam). A jobb lábamba hónapok óta lesugárzik, elég kellemetlen minden nap ezzel élni, de nem akarok egy életre fájdalomcsillapítót szedni. Kb 1 hete elkezdett a bal oldalam is úgy fájni, mint a legelején, félek, hogy a sérvem jobban kijött, vagy ami rosszabb, lett egy másik. A CT-re eddig is 3 hónapot vártam...
Szeretnénk a férjemmel egy babát, de ilyen állapotban, félek nem tudnám kihordani:(
Szeretnék a műtétről mindent megtudni! Milyen előkészületek kellenek? Maga a műtét mennyire veszélyes? Meddig tart? Meddig kell kórházban lenni? Meddig tart a felépülés? Utána olyan lesz, mintha soha nem is lett volna sérvem? Mennyi ideig esek ki a munkából?? Ez fontos lenne, mert az elmúlt fél évben sokat voltam emiatt táppénzen, félek, hogy kirúgnak, ha megint hónapokra eltűnök :((
Kérlek, írjátok meg a tapasztalataitokat!
De miért hagytad ki a csontkovácsot? Pont azt, aki tud vele valamit kezdeni? :)
Én a helyedben megpróbálkoznék a csontkováccsal, engem eddig kétszer raktak rendbe (igaz, csak lumbágóm volt) és sokkalta jobb lett a derekam.
Kérlek,csak csontkovácshoz ne menj,öcsémet majdnem lebénította,pedig előtte az is volt.
Az általad kérdezettekre egy neurológus tudna jól válaszolni,mert fontos látni a sérvet,hogy mennyire türemkedik ki és merre.A babavállalást most eltolnám egy kicsit a felépülés utánra.Műtét után nem emelhetsz és nem erőltetheted meg magad,márha műthető,mert van amit nem műtenek meg csak saját felelőségedre,mert lebénulhatsz.Fordulj szakorvoshoz,mert többet tud mondani.
Engem 4x műtöttek!
Először kiszakadt sérvel, aztán a hegesedés miatt. 3x sérv és hegesedés miatt, a 4. meg már merevités volt. Nekem 4 sérvem volt/van.
Amig tudják konzervativ kezeléssel probálják megoldani (gyógytorna, kezelések, infúzió), ha nem segit akkor jön a műtét.
Maga a műtét hossza, attól függ, hogy mekkora, merre helyezkedik. A három műtétem, ami „csak” sérv miatt volt kb. fél-egy óra, plusz a készülődés.
Műtét után 24 órán keresztül szigorú fekvés van, aztán fel kell kelni, sétálni. Az első műtétemnél 8 napig voltam kórházban, a másodiknál 5 napot, a harmadiknál 3. A 4-nél is 5 napot.
Az, hogy meddig kell otthon maradni, ez attól függ, hogy mennyire javulsz. Általában 3-6 hónap. Nehezet nem emelhetsz, max. 2-3 kg.
Nem lesz olyan, mint azelőtt, mikor nem volt semmi baj. A gond az, hogy a hegesedés is tud olyan tűneteket, fájdalmat okozni, mint maga sérv, lásd, én is igy jártam.
Veszélyesnek veszélyes, hiszen a gerinceddel dolgoznak, de sajnos ma már rutinnak számit ez a műtét.
Előkészületek: labor, ekg, ultrahang, tüdőszűrő, fül-orr-gége, altatódokival megbeszélés.
Legalábbis nekem igy zajlott az egész, én a Budai Gerincközpontba járok.
A gyógyszerszedés... Embertől függ, nekem van olyan ismerősöm, akinek nagyon jól sikerült a műtét, abszolút nem fáj neki, persze meg kell tanulni vele élni (nem emelgetni, nem hajolni...). Nekem sajnos kell a fájdalomcsillapító, bár ez a munkám miatt is kell, de az előtt is kellett, de nekem már 4 műtétem volt, le is vagyok merevítve...
Azt mondják, hogy a legvégső esetben műtenek, mikor már a végtagokba sugárzik a fájdalom. Ahogy olvastam Te már itt tartasz. Ha megcsinálják, akkor ne halogasd, jobb túl lenni rajta, főleg, ha babát szeretnétek.
Sok sikert, és jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!