Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Gerincsérvműtét (Lv-S1) műtét...

Gerincsérvműtét (Lv-S1) műtét hogyan történik? És utána?

Figyelt kérdés

28 éves nő vagyok, és sajnos sérvem van. Jártam mindenféle kezelésre, amit a dokik csak javasoltak de sajnos nem javul (a csontkovácsot kihagytam). A jobb lábamba hónapok óta lesugárzik, elég kellemetlen minden nap ezzel élni, de nem akarok egy életre fájdalomcsillapítót szedni. Kb 1 hete elkezdett a bal oldalam is úgy fájni, mint a legelején, félek, hogy a sérvem jobban kijött, vagy ami rosszabb, lett egy másik. A CT-re eddig is 3 hónapot vártam...

Szeretnénk a férjemmel egy babát, de ilyen állapotban, félek nem tudnám kihordani:(

Szeretnék a műtétről mindent megtudni! Milyen előkészületek kellenek? Maga a műtét mennyire veszélyes? Meddig tart? Meddig kell kórházban lenni? Meddig tart a felépülés? Utána olyan lesz, mintha soha nem is lett volna sérvem? Mennyi ideig esek ki a munkából?? Ez fontos lenne, mert az elmúlt fél évben sokat voltam emiatt táppénzen, félek, hogy kirúgnak, ha megint hónapokra eltűnök :((

Kérlek, írjátok meg a tapasztalataitokat!

2011. júl. 24. 09:10
 1/4 anonim ***** válasza:

De miért hagytad ki a csontkovácsot? Pont azt, aki tud vele valamit kezdeni? :)

Én a helyedben megpróbálkoznék a csontkováccsal, engem eddig kétszer raktak rendbe (igaz, csak lumbágóm volt) és sokkalta jobb lett a derekam.

2011. júl. 24. 09:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Kérlek,csak csontkovácshoz ne menj,öcsémet majdnem lebénította,pedig előtte az is volt.

Az általad kérdezettekre egy neurológus tudna jól válaszolni,mert fontos látni a sérvet,hogy mennyire türemkedik ki és merre.A babavállalást most eltolnám egy kicsit a felépülés utánra.Műtét után nem emelhetsz és nem erőltetheted meg magad,márha műthető,mert van amit nem műtenek meg csak saját felelőségedre,mert lebénulhatsz.Fordulj szakorvoshoz,mert többet tud mondani.

2011. júl. 24. 15:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Engem 4x műtöttek!

Először kiszakadt sérvel, aztán a hegesedés miatt. 3x sérv és hegesedés miatt, a 4. meg már merevités volt. Nekem 4 sérvem volt/van.

Amig tudják konzervativ kezeléssel probálják megoldani (gyógytorna, kezelések, infúzió), ha nem segit akkor jön a műtét.

Maga a műtét hossza, attól függ, hogy mekkora, merre helyezkedik. A három műtétem, ami „csak” sérv miatt volt kb. fél-egy óra, plusz a készülődés.

Műtét után 24 órán keresztül szigorú fekvés van, aztán fel kell kelni, sétálni. Az első műtétemnél 8 napig voltam kórházban, a másodiknál 5 napot, a harmadiknál 3. A 4-nél is 5 napot.

Az, hogy meddig kell otthon maradni, ez attól függ, hogy mennyire javulsz. Általában 3-6 hónap. Nehezet nem emelhetsz, max. 2-3 kg.

Nem lesz olyan, mint azelőtt, mikor nem volt semmi baj. A gond az, hogy a hegesedés is tud olyan tűneteket, fájdalmat okozni, mint maga sérv, lásd, én is igy jártam.

Veszélyesnek veszélyes, hiszen a gerinceddel dolgoznak, de sajnos ma már rutinnak számit ez a műtét.

Előkészületek: labor, ekg, ultrahang, tüdőszűrő, fül-orr-gége, altatódokival megbeszélés.

Legalábbis nekem igy zajlott az egész, én a Budai Gerincközpontba járok.

A gyógyszerszedés... Embertől függ, nekem van olyan ismerősöm, akinek nagyon jól sikerült a műtét, abszolút nem fáj neki, persze meg kell tanulni vele élni (nem emelgetni, nem hajolni...). Nekem sajnos kell a fájdalomcsillapító, bár ez a munkám miatt is kell, de az előtt is kellett, de nekem már 4 műtétem volt, le is vagyok merevítve...

Azt mondják, hogy a legvégső esetben műtenek, mikor már a végtagokba sugárzik a fájdalom. Ahogy olvastam Te már itt tartasz. Ha megcsinálják, akkor ne halogasd, jobb túl lenni rajta, főleg, ha babát szeretnétek.

Sok sikert, és jobbulást!

2011. júl. 27. 05:10
 4/4 Elisabeth07 válasza:
Remélem azóta már jól vagy, és a baba is megszületett! Csak az első válaszra kaptam fel a fejemet... Azért egy lumbágót ne hasonlítsunk össze egy kiszakadt sérvvel...
2016. nov. 7. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!