Filmtablettát összetörhetek?
Mondtam az orvosnak, hogy gyógyszerfóbiám van, nem tudok bevenni nagyobb gyógyszereket, egyszerűen nem megy. Azt mondta, hogy akkor törjem össze a gyógyszert, ezután felírt nekem Cifloxin 250 mg filmtablettát. Amikor kiváltottam, akkor vettem észre, hogy filmtabletta... Ha jól tudom, ezeket nem szabad összetörni, mert azért kapják a filmes bevonatot, hogy csak a bélben oldódjanak fel, vagy valami ilyesmi. Most akkor összetörhetem, ahogy az orvos mondta?
Légyszi válaszoljon valaki hozzáértő, sürgős lenne, ma este be kell vennem az elsőt.
Előre is nagyon köszönöm!!!
Nyugi, a doki tudja, mit ír fel.
Vannak azok a bazi nagy, ovális vitamin tabletták meg antibiotikumok például, azokat két kanál között összetöröm porrá, aztán valami finom innivalóval lenyelem.Egészben nem szívesen, mert olyan érzés kb, mintha egy csónak úszna le a torkomon egészben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!