Tud rajtam segíteni a pszichológus?
Pár hónapja járok kivizsgálásokra, mert 2x előfordult, hogy csak úgy elájultam, szinte minden nap fáj a fejem, hányingerem van és szédülök.Magán úton járok egy dokihoz ő küldött el a vizsgálatokra, most a legutolsó volt az MRI, persze ott is minden rendben van és azt mondta, hogy ha itt se találnak semmit valószínű, hogy tudat alatt van a baj.
Pár alkalommal voltam már pszichológusnál még 14 éves koromban, TB-n keresztül,de mondanom se kell, hogy semmit nem ért.Meghallgatott, felírt vmi hangulatjavítót és ennyi.Magán úton meg elég sokba kerül és az se biztos, hogy az használ, örülök, hogy ezt a dokit ki tudtam fizetni minden hónapban, plusz még vagy 3-4x a benzin.
Csak már tényleg ebbe fáradok bele lelkileg, hogy 4 hónapja folyamatosan, minden nap rosszul vagyok és senki nem tud segíteni.
Arra vagyok kíváncsi, hogy kinek milyen tapasztalata van ilyen téren?köszönöm
21/L
Írtam, hogy magánrendelésre járok, ő tényleg elküldött pár helyre.Csináltak 24 órás EKG-t, vérnyomásmérést, voltam EEg-n, neurológusnál, kardiológusnál, rendszeresen járok vérvételre a pajzsmirigyem miatt is, de sehol nem találtak semmit.
24 órás vérnyomásmérésen is most voltam nem rég és hol 140 volt hol 103 ,de a szakorvos azt mondta minden rendben.Még ez után megyek vissza a magándokihoz, de szerintem ő se talál semmit.
A természetgyógyászra már mi is gondoltunk, szerintem az lesz a következő.
Az Általad leírtak alapján számomra majdnem egyértelmű(miután a szervi bajokat kizárták,)hogy pánikbetegséged van, amit mindenképpen kezelni kell! A TB. finanszírozott szakrendeléseken orvosok (azaz pszichiáterek) dolgoznak, akik a napi betegforgalmak mellett sajnos nem tudnak olyan hosszasan beszélgetni a pácienssel, és elsősorban (sajnos)a gyógyszeres terápiát igyekszenek beállítani - ami egyébként szükséges is egy ilyen betegségnél!Ez tehát semmiképpen nem kerülhető el! A lelki traumák feltárásában és tudatosításában elsősorban pszichológus tud Neked segíteni, akivel kizárólag beszélgettek kb. 1 órán át, és rendszeresen! TB. finanszírozott szakrendeléseken is vannak pszichológusok, akik a pszichiáterrel együtt (a pszichiáter irányítja a gyógyszerelést) vesznek részt a kezelésben! Az ilyen lehetőséget kellene valahogyan felkutatnod a lakóhelyeden, mert biztos, hogy kell lennie!
Egy a lényeg: a pszichés kezelésekre (akár gyógyszeres, akár pszichoterápia) mindig nagyon hosszú időre van szükség, tehát az első néhány alkalomtól ne várj csodát!!! A gyógyszerek hatása nagyjából 1 hónap után éri el a vérben azt a koncentrációt, amitől kezdi magát jobban érezni a beteg, és ez sem "látványos"!! A pszichoterápia is hónapokat, akár éveket vehet igénybe.
Annyit tudok tanácsolni Neked, hogy légy önmagadhoz nagyon türelmes, és idővel gyógyszer nélkül sem lesznek rosszulléteid! :) (Ez manapság sajnos szinte "népbetegség"!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!