Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy hívják azt a gyógyszert...

Hogy hívják azt a gyógyszert vagy pirulát, amit akkor kap az ember, mikor műtét előtt áll, hogy ilyen komás, vicces, laza állapotban legyen?

Figyelt kérdés

ha lehet pontosan köszi, és ezt mindenki megkapja műtét előtt..

köszi előre is-:)

2011. jún. 12. 17:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy ez az, de egyik ismerősöm azt hiszem béltükrözés előtt Seduxent kapott.
2011. jún. 12. 18:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Dolargan, Depridol, Contramal ezek morfin alapúak.

Úgy tudom, hogy nem mindenki kap, a gyerekeknek biztosan szoktak adni, hogy nyugodtabbak legyenek a műtőbe szállításkor.

2011. jún. 12. 18:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Amiket leírtak azok a leggyakoribbak. Amúgy a "pirula" már rég nem létező gyógyszerforma, tablettával lehet helyettesíteni, de ez csak kukacoskodás :) -Egy gyógyszerész-
2011. jún. 12. 18:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én anno Dormicumot kaptam.Szerintem sokféle szer van.
2011. jún. 12. 21:12
 5/6 anonim válasza:
53%
engem amikor műtöttek egy bizonyos koktélt lőttek be aminek tulajdonképpen alig volt jelentősége mivel csak kicsit homályosan láttam mint amikor elájulóban vagy de azon kívül minden teljesen rendben volt. amikor meg műtét elött voltam közvetlen adtak egykis altató gázt amibe számoltam és 4 slukkra emlékszem :)
2011. jún. 21. 15:54
 6/6 anonim ***** válasza:

nah, amit én írok az nem morfin-alapú, és nem is nyugtató szer vagy koktél (ilyet kaptam én is amúgy műtét előtt), de hatásában nagyon hasonló ezekhez.

súlyos kalciumhiányom volt a terhességem alatt, be is utaltak egy kis klinikai bennfekvésre, és intravénásan kaptam minden este kalciumot, amit kizárólag orvos adhatott be, nővérke nem... vicces volt, mert szólt előre, hogy tegyem el a könyvemet, kapcsoljuk le a kislámpámat, mert pillanatok alatt hatni fog, és nem lesz ezekre időm (nem hittem neki, de igaza lett;), ja és hogy ne lepődnek meg olyan érzésem lesz, mintha minden testnyílásomom meleg áradna kifelé, ergo azon se lepődjek meg, ha azt hiszem bepisiltem, miközben nem;) ez a része igen fura volt, de nem ezen lepődtem meg leginkább, mert ezt elmondta, tehát számítottam rá, hanem, az, hogy ugyanolyan euforikus érzést okozott, ahogy lassan nyomta a vénámba az oldatot, mint az a bizonyos koktél, amit műtét előtt kaptam régebben... na és utána azonnali filmszakadás, ahogy a doki előre megmondta;) szóval kalcium-injekció, intravénásan >> a bódítóhatás garantált;)

2014. márc. 24. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!