Mi az a magisztrálási díj?
Figyelt kérdés
Csütörtök 9-kor váltottam ki gyógyszert és szerepelt a blokkon. Úgy tudtam, hogy csak, ha ügyelet van, akkor számolják fel.2009. márc. 15. 14:31
1/8 anonim válasza:
A magisztrálási vagy "magi"díj a gyógyszer elkészítésének költsége, ha úgy tetszik, a gyógyszerész munkadíja. Azoknál a gyógyszereknél számlázzák, amiket helyben a patikában készítenek.
2/8 A kérdező kommentje:
Ez gusztustalan, egy 200,-os gyógyszerhez 300,-ot számoltak fel.
2009. márc. 15. 14:53
3/8 anonim válasza:
Első vagyok, édesanyám gyógyszerész. A magidíj összege attól függ, mennyire bonyolult a gyógyszer elkészítése. Ha csak kimérni kell (pl. egy kenőcs hozzávalóit), általában 60 Ft, de ha mondjuk kúpokat vagy pirulákat kell készíteni, akkor több. Ezeket egyesével készítik és csomagolják, elég sokáig tart elkészíteni őket, szóval szerintem nem olyan sok az a 300 Ft. Persze attól függ, milyen típusú gyógyszerre számolták ezt fel.
4/8 anonim válasza:
Nem. Az a gusztustalan, hogy te megkapsz egy több ezer forintos kenceficét egy sokkal drágább gyógyszer helyett ráadásul töredék áron és sajnálod azt a pár száz forintot arra hogy kikeverik, elkészítik neked! Szarrágó!
5/8 anonim válasza:
#4 Valóban gusztustalan.Egy alapvető feladatot kiszámlázni az mi?Ezek szerint kérhetem e-tevékenység nélkül is?Nem tudom mire jó ez így,feltételezem adóoptimalizálás...Várom már az üdv. díjat...(gyengébbek kedvéért üdvözlési díj.)Amit majd követ az elkösz.díj(Elköszönési díj)
6/8 anonim válasza:
Vicces,amikor egy zsidó azt mondja másra hogy "Szarrágó!" :D
7/8 Jánosgazda válasza:
#5 Miért alapvető? Az orvosnak kifizeti a tb a munkáját, a gyógyszerésznek nem. Dolgozzon ingyen? Ha megterhelő, lehetséges igényelni a háziorvosnál közgyógy ellátást, és akkor a tb fizeti a teljes készítmény díjat.
Kérheted e tevékenység nélkül is. Megkapod egymás mellé rakva az összetevőket külön-külön, használhatatlanul, aztán majd lesz valami.
8/8 anonim válasza:
Mert egyébként minek vannak ott.Ugyanígy nem értem a bankok,valutaváltók kezelési költségét sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!