Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Újraélesztés? (Kérdésed túl...

Újraélesztés? (Kérdésed túl rövid)

Figyelt kérdés
Tudsz újraéleszteni? Ha lehetőséged lenen részt venni egy újraélesztés oktatáson, részt vennél rajta?
2011. máj. 4. 17:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok.És igen,részt vennék,káromra nem válhat úgy gondolom:) Inkább hasznos lenne az olyan helyzetekben.
2011. máj. 4. 17:57
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tudok újraéleszteni, egészségügyi szakképesítésem van, de ettől függetlenül elvégeznék egy ilyen tanfolyamot.
2011. máj. 4. 18:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok. De szívesen megtanulnám, hátha egyszer szükség lesz rá (bár kívánom, sose legyen ilyen).
2011. máj. 4. 18:05
 4/11 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdeztem, mert van egy orvoscsoport, akik tartanak tanfolyamot egészségügyi szakdolgozóknak, és laikusoknak is, és kíváncsi voltam, hogy ez mennyire érdekli az embereket.
2011. máj. 4. 18:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Mivel van jogosítványom, így alapszintű elsősegély oktatásban is részesültem, amely után vizsgát is kellett tenni, ennek ellenére zokszó nélkül elmennék egy tanfolyamra, ha lehetőségem lenne, akár többször is, egyrészt, mert érdekel, másrészt pedig, mert gyakorlat teszi a mestert. Az újraélesztést nem könnyű gyakorlatlan embernek helyesen kiviteleznie, ráadásul fizikailag is megterhelő, így nem árt a rutin, mielőtt valakinek ne adj' Isten az életben is ki kell próbálnia.
2011. máj. 4. 20:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Tudok, de egy ALS tanfolyamon szívesen részt vennék ettől függetlenül. Csak ne lenne ilyen eszméletlen drága... :(
2011. máj. 7. 16:23
 7/11 A kérdező kommentje:
És ha a munkahelyeden lenne? Ha kifizetnék neked?
2011. máj. 7. 21:57
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen, nem lenne kérdés. Főleg, hogy változott is az ALS guideline, sose árt gyakorolni... (16:23-as)
2011. máj. 7. 22:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tudok. Résztvettem már ilyen tanfolyamon is és "sajnos" rendszeresen gyakorlom is munkakörömből adódóan. És egyáltalán nem nehéz, vagy bonyolult. És egyáltalán nem értem meg azokat, akik nem kezdenének el újraéleszteni egy embert, ha előttük esne össze holtan. Ez abszolút rossz magyar mentalitás. Elvégre ilyenkor a legfontosabb kérdés: MIT ÁRTHATUNK EGY HALOTTNAK? Hát azt, hogy nem teszünk semmit pl. míg kiér a mentő. Ugyanis ha a mentősök újra is élesztik, az addigi hypoxiától (legtöbbször) maximum csinálnak egy gépek által életben tartott "növényt"...

Tehát az a kulcsfontosságú, hogy aki észleli a bajt, ő mit tesz a mentő kiérkezéséig - ez az, ami megpecsételi egy ember sorsát, tulajdonképp ő dönt életről-halálról, ha nem adja meg az esélyt azzal, hogy a legjobb tudása szerint tesz valamit, bármit! Csak a legtöbb embernek ez el sem jut a tudatáig, általában hátrálnak és szörnyülködnek, hogy őket ez hogy lesokkolta... Csakhogy ilyenkor nem ők a fontosak, rossz a prioritás. A cselekedet után kellene sokkolódni, amikor már mindent megtettek.

Jajj, bocsi, tudom hogy ez nem volt a kérdésed része, de kicsit mindig felhúzom magam ha ez eszembe jut, mert gyakorlatilag nagyon egyszerű dolgot kell csinálni...

2011. máj. 8. 20:19
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok. Örülök, hogy akik eddig válaszoltak mind érdeklődőek.

Egyébként mi mindig azt mondjuk, hogy éles helyzetben nem az a lényeg, hogy teljesen szabályosan csinálják, hanem hogy egyáltalán csinálják...

2011. máj. 8. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!