MRI! Van ma itthon olyan MRI vizsgálat, ami nem csak oldalról, hanem szemből is készít felvételt?
akkor bármelyik mr gerinc vizsgálatnál lehet olyat kérnem, hogy csináljanak róla ilyen felvételt?
gerincferdülésem vizsgálata miatt fontos lenne
mi ez amúgy ez a 3sík?
axiális
koronális
szagitális
gondolom oldal, elöl és a harmadikat nem tudom
csak azért mert eddig neten is mindig csak oldalirányú gerinc mri felvételeket láttam
itt vannak a síkok: a transzverzális az axiálisnak felel meg.
A sagittális(nevezik nyílirányúnak is) olyan mintha szemből kettécsapnánk az embert (nem feltétlenül középen), és a "seb" felől néznénk.
A coronális olyan mintha valakit beÁLLítanánk a gouillotine alá és úgy vágnánk el.
az axiális pedig tök olyan mint a hentesnél a szeletelő gépek. keresztbevágás lényegében.
bocsi a morbid példákért, de nem tudtam jobb példákat kitalálni így hirtelen.
köszi szépen
még az a kérdésem, hogy ugye akkor az Mri vizsgálat jó lesz a gerincferdülésem, scheuermann-kórom vizsgálatára?
régen csináltattam több oldalról röntgent. és elvileg mindkét elváltozás enyhén van nálam
gerincferdülésre 100%, hogy jó.
Scheuermannra pedig kiegészítő vizsgálatként szokták alkalmazni, ha kétséges a röntgen eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!