Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hova kell mennem ha rákszűrést...

Hova kell mennem ha rákszűrést szeretnék csináltatni?

Figyelt kérdés
Nem kifejezetten egy szervem érdekelne, hanem úgy összességében. Van-e olyan vizsgálat ahol egyben megtudják nézni hogy rákos vagyok-e? Hol kell vizsgálatra jelentkezni? Ja, és remélem ingyen van!
2011. ápr. 30. 23:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát PET, de az nagyon nincsen ingyen, magánrendeléseken érhető el.

Egyébként meg évenkénti méhnyakrák, 30 felett mell-UH, majd 45 felett mammográfia, székletvér, mellkasröntgen, ezekre kérhetsz beutalót.Essetleg kolonoszkópia, de nem vagyok benne biztos, hogy ha panaszmentes vagy, elvégzik.

2011. ápr. 30. 23:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, ha ffi vagy, akkor prosztatavizsgálat talán 40 év felett.DE ha csakúy elmész, megnézik akkor is sztem.
2011. ápr. 30. 23:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Olyan nem lehet hogy egy helyen az egész szervezetet átnézik, lehetetlen.
2011. ápr. 30. 23:47
 4/7 A kérdező kommentje:
vérből sem tudják kimutatni? ez elég rosszul hangzik. Ha máshol van daganatom, nem a méhemben, akkor az ki se derül? :S
2011. máj. 1. 00:14
 5/7 anonim ***** válasza:
De, azokból a vizsgálatokból, amiket leírtam kiderül egypár.A méh pont nem, a méhnyakrákszűrés csak a méhnyak daganataról ad infot. A laborvizsgálatokból is felmerülhet bizonyos daganatok gyanúja, jó hogy mondod, elfelejtette odaírbi, pedig ez alap. Pl lymhomák, leukaemiák, stb, de nyilván nem 100%-ban szűri ki. Viszont a tumormarkerek, melyeket szintén pénzért tudsz megvizsgáltatni, ha panaszmentes vagy, azok nem megbízhatóak.
2011. máj. 1. 00:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Vérből meg tudnak nézni tumormarkereket.

De ha nem indokolt, akkor csak magánrendelésen tudod. Néhány tízezer forint körül van.

2011. máj. 1. 01:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Valyon az elég indok, hogy a családomban szinte mindenki rákban halt meg? És kicsit tartok tőle hogy genetikailag hajlamom van rá. :S És nekem is kialakulhat jó eséllyel.
2011. máj. 1. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!