Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálathoz mehetek úgy is, hogy vidéki vagyok?
Onkológiai intézetben ellenőriztettem az anyajegyeimet. Egyet le kell szedetnem mert rossz helyen van, megkaptam a papírt amin rajta van minden, elméletileg már csak ki kellene vágni, de ezzel bőrgyógyászatra vagy sebészetre kell menni? A BLESZ-be mehetek úgy hogy vidéki vagyok, de albérletben lakok az 5.kerületben? És még egy kérdés: fogorvoshoz is szeretnék elmenni, csak a szokásos fogkőeltávolítás miatt, ezt is lehet itt intézni? Ezekért kell majd fizetnem?
Köszönöm ha valaki válaszol!
A BLESZ-be csak úgy nem mehetsz. Általában az úgynevezett szakorvosi ellátásra (azaz, ami nem a háziorvos, némi leegyszerűsítéssel) csak beutalóval mehetsz. Olyan orvos utalhat a BLESZ-be, akinek szerződése van velük. Azonban a szabad orvosválasztás keretében választhatsz kerületi háziorvost (sőt ha itt be vagy jelentkezve, akkor nem is utasíthat el). A kerületi háziorvos pedig adhat neked beutalót a BLESZ-be.
A fogorvosi ellátásokért meg általában fizetni kell 18-60 év között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!