Az elmúlt két évben nem volt munkahelyem, nem fizettem járulékokat, de azelőtt 10 évig igen, akkor ha most dokihoz megyek, kell fizetnem neki?
A jogsit akarom megcsinálni, amiatt kell orvosi vizsgálatra mennem. Ha fizetnem kell, tudja valaki, hogy mennyit?
(mielőtt valaki gyanakodni kezdene, nem dolgoztam feketén sem, a megtakarításomból éltem, mert kellett egy kis szünet)
Ezt az OEP oldaláról másoltam be ide:
"Mi történik akkor, ha valakinek rendezetlen a jogviszonya?
A jogviszony-ellenőrzés eredményétől függetlenül mindenki megkapja a szükséges egészségügyi ellátást. Amennyiben az ellenőrzés eredményeként kiderül, hogy a beteg jogviszonya rendezetlen – vagy „Piros lámpát kapott” , az OEP finanszírozott ellátás nyújtását akkor sem tagadhatja meg az egészségügyi szolgáltató (!), és nem téríttetheti meg a beteggel az ellátás (gyógyszer, segédeszköz, stb. teljes árát) költségét. Viszont a szolgáltató köteles egy, az OEP honlapjáról letöltött értesítő átadásával a betegnek tájékoztatást adni a jogviszony rendezetlenségéről, amennyiben belföldi jogállású személyről van szó."
Mert levonják a fizetésünkből.:)
Amúgy annak idején törvénytervezet volt, hogy akinek nincs biztosítása, az kapjon számlát az ellátásról, de az alkotmánybíróság megvétózta, mert az alkotmány szerint mindenkinek joga van orvosi ellátáshoz. És ugye létezhetnek olyanok is, akik tényleg még azt a havi 5000 Ft-ot sem tudják kifizetni, nemhogy egy többmilliós számlát, ha nagyobb műtétet hajtanak végre rajtuk.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Nem vettem igénybe orvosi ellátást már jó 10 éve, és nincs takargatnivalóm az apeh/nav felé, jöhetnek.
Ez mindenesetre eszembe jutott:
"Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis."
nekem volt kb fél évem amit nem fizettem és behajtotta az APEH. attól hogy nem dolgozol még fizetned kell havonta a tb-t.
a jogsinál meg mindenképp kell fizetni, függetlenül hogy van e tb.
na, megjött a határozat a csekkjeimmel, 120k két évre.
Ez maga a megvalósult kommunizmus bazzeg... Nem is használom a szolgáltatást de fizetnem kell érte.
Inkább kifizettem volna az agyműtétet ha arra kerül sor, kb. 0 a valószínűsége, le van szarva. Nem akarok biztosítást, szeretek veszélyesen élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!