MRI vizsgálatot el tudnak végezni klausztrofóbia esetén?
elbódítanak, ha a a vizsgálat engedi. de vannak plolyan agyi vizsgálatok,ahol az eredményt befolyásolja.
ott megmondják,hogy kapd össze magad egy kis időre, utána lehet rosszullenni, sikoltozni
Nekem nem beszéltek kontrasztanyagról... az meg mi?
Jaj, Istenem, egyre jobban pánikolok, már most! :(((
Itt nincs olyan, hogy összekapom magam, egyszerűen nem megy, sőt, ha veszekednek velem emiatt, akkor csak rosszabb.
Mielőtt befekszel,adnak egy pánikgombot,hogy ha valami bajod van,akkor csak megnyomod.
Füldugót is kapsz,egy idő múlva meg amíg bent fekszel még ritmust is találsz a berregésben.
Az izomrángás meg csak enyhe benne és nem kellemetlen.
És nem olyan hosszú,kb 8-10 perc.
Bemelegítésnek menj el szoláriumba.
Most jut eszembe:).
Én egyszer 50 percre beragadtam egy liftbe:D.
Áramszünet,uh lámpa se égett benne,korom sötét.
Én is azt ajánlom, hogy ne arra gondolj, hogy de szűk hely, hanem pl.: Belegondolhatsz abba is, hogy milyen jó lesz utána. Csak gondolj másra
amúgy a kontraszt anyagot én sem tudom mi
Nos voltam 26-án, nagy nehezen, de kibírtam, zenére koncentráltam, mert benyomták az egyik rádiót!15 perc volt, utána kiküldtek, tanácskoztak, de csak beadták az injekciót (kontraszt anyagot), ami a fejemben bizonyos dolgokat kimutatott, megvilágított, mert vissza kellett feküdnöm még 1x 15 percre.Teljesen lezsibbadt a kezem, jég hideg lett, mintha tűk szurkálták volna, de az járt a fejemben, hogy nem soká vége lesz.
Sajnos nekem nem jó hírrel szolgáltak, mert ez által a vizsgálat által kiderült, hogy sclerosis multiplexem van!
sziasztok,
Szeretném megosztani klausztrofóbiás tapasztalatimat MRI-vel kapcsolatban.
Először 30 évesen csináltak MRI-t a gerincemről. Azt se tudtam mi az hogy klausztrofóbia. Simán végigfeküdtem a 25-30 percet a csőben. 35 évesen készült a következő. Simán végigaludtam a vizsgálatot. 41 évesen már nem volt ilyen egyszerű. Kb. 10 másodperc után rám tört a légszomj, mintha nem lenne ott levegő. Rettenetes érzés volt. Ki kellett szedjenek. Nem is értettem mi történt velem. Soha nem volt korábban ilyen. Néhány hét múlva elmenten nyitott MRI-re. Hát sok különbséget nem éreztem. Nem is tudom hogy bírtam ki.
Ezen a héten ismét MRI kellett. Gondoltam elviszem a legjobb barátom támogatásul, beveszek egy Xanax-ot. Tuti menni fog. Ezt tanácsolják. Relaxálj, csukd be a szemed meg meditálj. Hát így 44 évesen nem ment. Szinte kimenekültem a nyitott MRI alól is 5 másodperc után. Ugyanaz a pánikroham, légszomj, szívkiugrás. Mintha ott halnék meg. Túrót se ért a Xanax vagy a barátom ottléte. Ez tegnap történt. Azóta a gondolatára rosszul vagyok az MRI-nek.
Azt akarom mondani a történetemmel, hogy ez bárkinél előjöhet. Soha nem volt klausztrofóbiám. Most sincs. De az MRI-ben minden más. Lehet itt gúnyolódni, meg osztani az észt. Én is azt csináltam 10 éve. Aztán egy nap én lettem rosszul.
Teljesen együtt érzek azzal akinek ez a problémája. Megértem és tudom hogy rémálom az egész és semmit nem tud az ember tenni. Lefehéredés izzadás és pánik. Menekülés minél messzebbre.
Ha egyszer megérzed a félelmet bent, az ott marad benned és csak erősödik. És ezen nem segít pszichológus meg a friss levegő. Nekem elhiheted. Ez fóbia, ami könnyen kialakulhat.
Most próbálok egy bódításos vizsgálatot kérni egy zsák pénzért persze. Gondoltam esetleg még egy lerészegedéssel nekifutnék, de olyan erős volt a tegnapi élmény, hogy szerintem egy liter pálinka után is tuti kijózanodnék.
Tanácsot nem tudok adni, csak azt hogy tudom hogy kegyetlen dolog. Nekem marad a bódítás. Nem hiszem hogy valaha az életben újra megpróbáljam amíg eszméletemnél vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!