Miért "fáj" a Szivem?
Tudom a Szív nem fájhat,de a környékén mégis szúr,elég sűrűn. 16 éves vagyok,édesapám szerint a növés miatt van.
Mondjuk utóbbi időben felszedtem 5-6 kilót,és ez lehet megterheli.
Köszönöm előre a választ.
Vizsgáltasd ki, de könnyen lehet, hogy nem találnak semmit. Nekem 19 éves korom körül lezsibbadtak a kézfejeim, szorított a szívem, aztán több mint fél éven át borzalmas villámcsapások szorították össze, nem egyszer az ájulás határán voltam, de semmit se találtak. Azóta 13 év eltelt, újra kivizsgáltak még alaposabban, makkegészséges a szívem.
Azt mondták, idegi alapon van. Amikor nagy nehezen ezt elfogadtam, és már nem féltem úgy tőle, könnyebb lett ezzel együttélni. Aztán jó 1 év múlva már alig fordult elő, hogy belevágjon a fájdalom.
Viszont érdekes módon most olyan szinten előjött újra, állandóan bele kell markolnom a szívembe, a múltkor itthon le is kellett ülnöm a földre, levegőt is alig mertem venni. És azt figyeltem meg, hogy most rosszabbodott a refluxom is, és én arra gondolok, van itt valami összefüggés, amire az orvosok nem jöttek rá. Mert 1,5 éve nagyon refluxos lettem, de nincs kizárva hogy régebben is volt gond a gyomorsavammal, csak nem tudtam róla. Azt hallottam, hogy a gyomorszáj mögött van egy szívideg, és a gyomorszájat ingerlő sav valamilyen reflexíven keresztül hat a szívre, és súlyos esetben még szívizomgörcsöt is okozhat, ha jól emlékszem. Hogy a szívfájásaim ettől is lehetnek, az most csak azért merült fel bennem, mert olyan szinten előjött a napokban a refluxom, érzem hogy sebes a nyelőcsövem, és a szív-villámcsapások is azóta jelentkeztek újra.
Köszönöm az értékes válaszokat.
Ez levegővételkor nagyon fájdalmas nekem is,de most jött elő nemrégiben.
Elmegyek majd egy Vizsgálatra,de ha kiderül valami,félek,hogy nem léphetek már olyan pályára:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!