Hogy zajlik egy hasi CT vizsgálat?

Ó, én már voltam egy csomószor, nem kell tőle parázni:D
Adnak egy rakás kontrasztanyagot vízzel elkeverve (ez kb 1 liter. Régen megengedték, hogy üdítővel igyam, most már mindig automatikusan vízzel keverik. De én tulajdonképpen így jobban is szeretem, olyan mint a mentás víz:)
Ezt meg kell innod úgy 1 óra alatt. (Nyugi, nem fogsz majd bepisilni, mivel ez a tápcsatornába szívódik fel.)
Aztán bemész, bugyira-melltartóra(ha nő vagy) le kell vetkőzni, ráfekszel a tálcára(?), megcsinálják a vizsgálatot és ennyi. Semmi komoly:)
Hasi CT-nél még csak intravénás kontrasztanyagot sem adnak, szóval szuri sincs:)
A lényeg, hogy a vizsgálatot megelőzőleg igyál nagyon sokat (vagy ez sem lényeg hasinál? Nem emlékszem, de azért nem árthat:) Engem a múltkor lecsesztek, mert alig ittam valamit.
Nagyon szépen köszönöm! :)
Fél3ra van időpontom
Meddig ehetek előtte? úgy 9ig?
és persze inni csak vizet lehet ugye?
Minden esetre köszönöm szépen mind a két válaszolónak! :)
Amúgy férfi vagyok, így gondolom boxerbe kell lennem.

:)
4-6 órával a vizsgálat előtt már nem szabad enni. És igen, célszerű vizet inni. De azt sokat:D 2. voltam.
Köszi szépen, nagyon aranyos vagy!
Tegnap mentem fél3ra
azt mondták , hogy 2óráig kell meginnom, de 1 óra után amikor pont a felénél tartottam szólítottak, kaptam kontraxt anyagot is.
Most izgulok az eredményért holnapra jön meg.
Köszönöm szépen még1szer! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!