Ha valaki elkezd fulladozni, mi a teendő?
Figyelt kérdés
Ha valami megakadt a torkán, akkor tudom mi a teendő. Azaz gondolom. De mi van akkor ha pl. allergiás valamire, és bedagad a torka, és nem kap levegőt? Vagy hasonló esetek. Kórházba nem tudom vinni, mert addig megfullad. De mégis mit lehet ilyen esetben csinálni?2011. ápr. 11. 23:45
1/7 anonim válasza:
én biztos megijednék ha ilyen történne valakimmel. Én biztos, hogy felhívnék egy orvost/mentőket, hogy amíg kiérnek mit tegyek
2/7 anonim válasza:
Ha allergiás vmire, és bedagad a torka, akkor gégemetszés.
De azért megnézném, hogy egy tök laikus ember mikor merné megcsinálni...
3/7 anonim válasza:
lukat kell fúrni a torkára hogy kapjon levegőt
4/7 anonim válasza:
Gyakran van náluk Epipen (tollszerű valami adrenalinnal-anafilaxiára), vagy rohamspray(asztmára).
Azt be kell adni nekik(bár őket megtanítják rá), ha ez volt az első allergiás gégeödéma, vagy asztmás roham, akkor nem tudsz mit csinálni, kihívod a mentőt. Ha anafilaxiás shockra gyanakszol(pl. méhcsípés), akkor sokkfektetést jó, ha alkalmazol. Ha asztma, akkor nyugalomba helyezed, és vársz a mentőkre.
5/7 anonim válasza:
Gégemetszést csak akkor kísérelj meg, ha otthon vagy a témában(eü. végzettség). Anélkül ne.
6/7 anonim válasza:
Az akut bal kamra elégtelenség talaján kialakuló tüdőödémával meg nem tudsz mit kezdeni a helyszínen(max. sokkfektetés).
7/7 anonim válasza:
A miskolci kórházban egy 70 éves orvos tud iet csinálni, úgyhogy nem hiszem, hogy egy ápoló tudna. Max megölné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!