Tetanusz oltást meddig kell beadni? (kutyaharapás után)
Figyelt kérdés
Tegnap délután megharapott egy kutya, de csak ma délután kaptam tetanuszt. Hallottam olyat valakitől, hogy ilyenkor már tök fölösleges, mert a tetanusz a fertőzés ellen csak a harapás utáni pár órában hatna, tehát már rögtön utána mennem kellett volna oltásra. Ez mennyire igaz?2011. ápr. 7. 18:30
2/7 homo ludensz válasza:
2007-ben átharapta a kézfejem a saját kutyánk (beszorult az első lába a keritésbe és én kiakartam szabadítani)másnap reggel mentünk a balesetibe vittük a kutya oltási bizonyítványát és szó nélkül belém nyomták a tetanuszt. A veszettség kórokozója nem azt jelenti hogy veszett a kutya csak a nyálában hordja. Nekem 3x műtötték a kezem és három hétig voltam bent az antiszeptikus osztályon.
3/7 anonim válasza:
Milyen kutya harapott meg. oltva volt veszettség ellen?
4/7 anonim válasza:
ma 18:43
A tetanusz a vérmérgezés megelőzésére szolgál.
A te esetedben talán nagyon durva sérülésed volt, hogy olyan sokáig szenvedtél vele. A kutya a harapásával nagyon sok kórokozót tud a sebbe vinni. Az egyik leglassabban gyógyuló seb a harapás. A macskáé is.
A veszettség valóban a nyálban van, de csak akkor, ha beteg a kutya.Oltott, nem veszett kutya nyálában nincs veszettség baci .
5/7 anonim válasza:
Csak azért kérdeztem,mert ha a kutya oltva volt akkor azt igazolni kell. Mert ha nem tudni,hogy olott-e akkor a veszettség elleni oltást is kötelező beadni. Illetve oltattaln kutya esetében is.
6/7 A kérdező kommentje:
a kutya a szomszéd Golden retrivere volt, oltott, egészséges, csak én nyúltam hozzá bénán és meggondolatlanul...:/
2011. ápr. 7. 19:43
7/7 anonim válasza:
Bár már nem mai kérdés, de amúgy 72 órán belül kell megkapni az oltást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!