Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nagymamám műtétjéért kell...

Nagymamám műtétjéért kell fizetni Magyarországon?

Figyelt kérdés

Én és a szüleim magyar (illetve kettős) állampolgárok vagyunk, Romániában születtünk. A nagymamám kint él,d e most látogatóban van nálunk és nagyon fáj a lába, hihetetlen fájdalmai vannak, elvittük orvoshoz, meg kell műteni, protézist kell beültetni a térdébe. Van ilyen EU-s kártyája, azzal itt ellátják, megvizsgálják stb., de nem tudom, hogy a műtéttel mi a helyzet... Nem szeretnénk, ha Romániában műtenék, mert ott nagyon rossz az egészségügyi ellátás, borzalmas körülmények vannak a kórházakban és az orvosok is teljesen félrekezelték szegényt, össze-vissza szúrkálták a térdét valami kortizonnal, amitől csak rosszabb lett, már lábra se tud állni szinte...

Mindenképpen Magyarországon szeretnénk, azonban egy ilyen műtét, amikor protézist ültetnek be, nem olcsó, gondolom... Akkor van valami megállapodás az Uniós országok között vagy ki kell fizetni?? Ez szerintem egy több milliós tétel... :(

2011. márc. 31. 19:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Valamit biztos, hogy fizetni kell, de ne felejtsd el, hogy mi itt élők is hónapokig várólistán vagyunk egy hasonló műtétre előjegyezve. Azt sem írtad, hogy a nagymama milyen állampolgár!
2011. márc. 31. 19:26
 2/3 A kérdező kommentje:

Román állampolgár.

Biztosan várni kell majd, de nem az a probléma, hanem az, hogy mennyit kell fizetni... :( Nem tudom még, de nem jól kezdődik.

2011. ápr. 1. 23:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha a román egészségügy nem téríti meg a magyarnak, akkor a teljes összeget a páciens állja, mintha magánklinikát venne igénybe. Egy ilyen műtétnél milliós tétel!
2011. ápr. 2. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!