Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az ásványvizekben található...

Az ásványvizekben található ásványi anyagok tényleg mérgezik a szervezetet?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy mivel szervetlen anyagok a szervezetünk nem tudja hasznosítani, csak szerveset. Ez igaz lenne? Akkor ne igyak?
2011. márc. 29. 17:38
1 2
 1/16 Viccmesélő Troll ***** válasza:
Sőt, csapvizet se igyál, mert abban is vannak!!! És azt ráadásul még klórozzák is, ami egy méreg!!!44!!
2011. márc. 29. 17:45
 2/16 anonim ***** válasza:
hát, nem tesznek jót neki az biztos.
2011. márc. 29. 17:48
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
a mai világban semmi sem egészséges. még a bio ételek sem.
2011. márc. 29. 17:53
 4/16 anonim ***** válasza:
A forrásvíz az legalább már jó?Aquarel forrásvizet szoktam inni, szerintem jobb mint az ásványvíz.
2011. márc. 29. 17:54
 5/16 anonim ***** válasza:
a levegőben is van egy csomó káros anyag amit nem visel szívesen a szervezet. ennek tudatában nem hagyjuk abba a lélegzést.
2011. márc. 29. 18:00
 6/16 Viccmesélő Troll ***** válasza:
Na jó, viccet félretéve, szerinted a szervezetnek nincs szüksége a szervetlen anyagokra?? Ha nem veszel magadhoz semmi vasat, magnéziumot, stb, akkor az rövid út a sírig.
2011. márc. 29. 18:09
 7/16 A kérdező kommentje:
De az ásványi anyagoknak létezik szerves megfelelőjük is, ami nem kőből származik, hanem élő testből. Pl a tejből és húsokból.
2011. márc. 29. 18:50
 8/16 anonim ***** válasza:
A szervezetnek szüksége van szerves és szervetlen anyagokra is. A sók például szervetlenek, mégis szükség van rájuk. Egyetlen dologtól tarthatsz, az az, hogy pl a kalcium lerakódik a vesédben. De szerintem attól se kell tartanod, ha elég folyadékot viszel be. Az ásványvizeknek meg amúgy is kevés az ásványi tartalmuk. Talán újszülötteknél érdemes meggondolni, mert hallani olyanokról, akik azt adnak kisgyerekeknek is. Bár már van kifejezett babavíz is...
2011. márc. 29. 19:06
 9/16 anonim ***** válasza:
én babavizet iszom, de ha úgy van a csapvizet is. Tudom, hogy hormonok meg klór meg darabok... de szomjan halni nem lehet. nem lehet minden egyes kortyot megtervezni, mint azt sem, hogy hol tör rám a szomjúság.
2011. márc. 29. 19:16
 10/16 anonim ***** válasza:

"De az ásványi anyagoknak létezik szerves megfelelőjük is, ami nem kőből származik, hanem élő testből. Pl a tejből és húsokból."

Szerinted az ásványi anyag molekuláknak születési anyakönyvi kivonatuk van? Minden hidrogénnél nehezebb anyag a csillagok belsejében született sokmilliárd éve. Minden ásványi anyag szervetlen. Szervesnek a szénvegyületek egy igen széles és változatos csoportját nevezik.

A kémia már a XIX. század elején megcáfolta a vitalizmust, vagyis azt a hiedelmet, hogy az élő anyagban valami minőségi különbség van az élettelenhez képest.

2011. márc. 29. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!