Hogyan zajlik a 24 órás EKG vizsgálat? Bővebben lent->
Üdv,
azt szeretném tudni, hogy részletesebb hogyan zajlik ez a vizsgálat, mert mondták hogy nyáron majd menjünk el mert az átlagnál időnként felmegy a pulzusom nyugalmi állapotban is, és akkor érzem és halom ahogy dobog a szívem és olyankor olyan mint ha belülről fűtenék az arcomat. A sima EKG vizsgálat nem mutatott ki különösebb dolgot és a szívultrahang se ezért azt mondta a főorvos hogy nyáron érdemes lenne elmennem erre a vizsgálatra. Hogyan zajlik? Otthon kell maradni vagy a kórházban? És hasonló kérdésekre várnám a válaszokat.
12/Lány
Üdv.
Az előzőhöz még annyit tennék hozzá, hogy nekem a nap folyamán kétszer terheléses próbát is kellett végeznem. Vagyis mialatt rajtam volt a Holter, délelőtt és délután egyszer fel kellett futnom a 3. emeletig lépcsőn, és előtte megnyomni a gombot a készüléken.Gondolom azt figyelték,hogy terhelésre milyen mértében és mennyire hirtelen emelkedik a pulzusom.A Holter egyébként gyakorlatilag egy "hordozható szívmonitor",ami rögzíti a szívműködésedet egy napon keresztül.Utána az orvos speciális számítógépes program segítségével kiértékeli az eredményt.Olyan gondokat,eltéréseket igyekeznek kiszűrni vele, ami a kardiológiai vizsgálat pillanatában nem biztos,hogy észlelhető, de a nap folyamán,különböző mértékű terhelés és ingerek hatására felléphetnek. Ja!Nekem "naplót" is kellett vezetnem arról, hogy melyik órában mit csináltam.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!