Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan zajlik a 24 órás EKG...

Hogyan zajlik a 24 órás EKG vizsgálat? Bővebben lent->

Figyelt kérdés

Üdv,

azt szeretném tudni, hogy részletesebb hogyan zajlik ez a vizsgálat, mert mondták hogy nyáron majd menjünk el mert az átlagnál időnként felmegy a pulzusom nyugalmi állapotban is, és akkor érzem és halom ahogy dobog a szívem és olyankor olyan mint ha belülről fűtenék az arcomat. A sima EKG vizsgálat nem mutatott ki különösebb dolgot és a szívultrahang se ezért azt mondta a főorvos hogy nyáron érdemes lenne elmennem erre a vizsgálatra. Hogyan zajlik? Otthon kell maradni vagy a kórházban? És hasonló kérdésekre várnám a válaszokat.

12/Lány

Üdv.

2011. márc. 23. 13:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg arról van szó, hogy felszerelnek rád egy un. EKG-holtert. Ez egy olyan készülék ami 24 órán keresztül vizsgálja a szívedet, a mért adatokat eltárolja, amit majd a hozzáértő szakorvos kiértékel. Amíg a holter rajtad van, gyakorlatilag bármit csinálhatsz (99% hogy nem tartanak benn a kórházban), csak a fürdés lesz egy kicsit macera.
2011. márc. 23. 16:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem csináltak már, úgyhogy nem vészes téma. Feltapaszoznak és mint egy övtáska vagy zsebben hordható készülék rákerül a derekadra a műszer (fajta függő, hogy milyen a rögzítés). 24 órán át figyeli az adataidat amit a szíved produkál. Ha furcsa dolgot észlelsz (pulzus emelkedés stb) meg kell nyomnod 1 gombot rajta és rögzíti az időpontot jelzéssel az orvosnak, aki kiértékeli, azt ennyi.
2011. márc. 23. 18:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Az előzőhöz még annyit tennék hozzá, hogy nekem a nap folyamán kétszer terheléses próbát is kellett végeznem. Vagyis mialatt rajtam volt a Holter, délelőtt és délután egyszer fel kellett futnom a 3. emeletig lépcsőn, és előtte megnyomni a gombot a készüléken.Gondolom azt figyelték,hogy terhelésre milyen mértében és mennyire hirtelen emelkedik a pulzusom.A Holter egyébként gyakorlatilag egy "hordozható szívmonitor",ami rögzíti a szívműködésedet egy napon keresztül.Utána az orvos speciális számítógépes program segítségével kiértékeli az eredményt.Olyan gondokat,eltéréseket igyekeznek kiszűrni vele, ami a kardiológiai vizsgálat pillanatában nem biztos,hogy észlelhető, de a nap folyamán,különböző mértékű terhelés és ingerek hatására felléphetnek. Ja!Nekem "naplót" is kellett vezetnem arról, hogy melyik órában mit csináltam.

25/L

2011. márc. 23. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!