Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Meddig érvényes az egészség...

Meddig érvényes az egészség biztosításom?

Figyelt kérdés
Februárban küldtek egy levelet az egyetemről, hogy megszűnt a hallgatói jogviszonyom. Viszont én még nem mentem be leszerelni. Vajon érvényes még a egészség biztosításom, vagy nem? Ma megyek fogorvoshoz és ha nem érvényes, akkor állami rendelésem fizetnem kell? Vagy ez hogy működik? Várom a válaszokat.
2011. márc. 17. 09:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Már nem érvényes.Akérdésaz,hogy már benne van-e a rendszerben. Ha még nincs,akkor nemkérnekpénzt,viszon utólag be kell fizened.
2011. márc. 17. 09:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a hallgatói jogviszony megszűnéstől 45 napig érvényes a biztosítás.
2011. márc. 17. 09:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez egy óriási rendszerhiba!! én 44 évi szolgalati idő után jan. 8-án nyugdíjba mentem.a munkáltatóm 7-én kijelentett, éz azóta lógok a levegőben. kidob a rendszer, hogy nem vagyok biztosított.minden orvosi ellátásnál alá kell írnom egy nyilatkozatot, hogy rendezem.voltam az OEP-nél, ahol egy üvegfal mögött lévő pulpituson ülő hölgy, hogy ez van, nem vagyok biztosítottt, amig amig a nyugdíjról határozat nem születik.ma márc 17. határozat nincs.egy munkahelyen dolgoztam, folyamatos volt a tb-m...

a hölgy annyit mondott, a volt apeh-nél kérhetek csekket,amin befizethetek havi 5100 ft-ot, és, ha majd lesz határozat visszaigényelhetem.

felháborító a 21. század szamítógépes világában.

gondolom a fiatalok biztosítása is mőködik, hogy saját maguknak kell utánamenni és fizetni.

2011. márc. 17. 10:04
 4/5 anonim ***** válasza:

9:59-es vagyok

Kedves utolsó teljesen megértem a felháborodásod.

Én január 4-én voltam az APEH-nél, hogy szeretném fizetni magam után, mert lejárt a munkanélkülim. Kiszámolták, hogy február 18-tól kell fizetnem és majd küldik a határozatot és a csekkeket.

A múlt héten (!!!) csak bementem, hogy adjanak már valamit, nehogy gond legyen.

Meg engem szidtak le, hogy nyugi, mert csak a határozat 30 nap. De kérem én már 2x30 napja adtam be a papírt.

Volt kegyes 2 csekket adni, hogy addig is fizessem be azt és majd jön a központból.

Röhej.

2011. márc. 17. 10:11
 5/5 anonim ***** válasza:

bocs, hogy tényleg így felháborodtam, de annyira kiszolgáltatott az ember:((

egy várakozó hölgy fültanúja volt a magasságos hivatallal

folytatott beszélgetésemnek, és utánam jött az utcára.

azt, mondta, hogy egészségügyi dolgozó, és legyek nyugodt, mindekit kötelesek ellátni, és eszembe ne jusson semmit sem befizetni.

köszönöm az együttérzést.

2011. márc. 17. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!