Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Epekővel lehet valakit többszö...

Epekővel lehet valakit többször operálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Lehet,hogy első hallásra,egy kicsit furcsának tűnik a kérdésem,de nekem nagyon fontos lenne,hogy tudjam a pontos választ.Decemberben lesz 7 éve,hogy műtöttek epekővel,sajnos a diétát nem igazán tudtam tartani,mivel sajnos anyagi helyzetünk nem engedi a külön főzögetést,és a külön vásárolgatást,így én epekő ide vagy oda gyakorlatilag mindent eszem az első pillanattól kezdve,persze,azt nem mondhatnám,hogy soha nem volt ebből bajom,sajnos már elég sokszor voltam nagyon rosszul e miatt,ilyenkor ha ágynak esem,néhány napig nem eszem semmit,de aztán sajnos újra kezdődik minden,sajnos az utóbbi időben sokszor elég sárga a bélsaram,így most szintén arra kell hogy gondoljak,hogy megint van epekövem,most azt szeretném tőletek megkérdezni,hogy mi történik,ha ezt a problémát már nem fogom tudni természetes módszerrel kezelni,lehetséges,hogy még egyszer megoperáljanak biztonságosan?úgy hogy utána ne legyen semmilyen káros mellékhatása?Nagyon köszönöm a válaszokat

Sziasztok:Farkas Kriszti

2009. febr. 21. 08:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem sajnos lehetséges, hogy kiújul, ha nem vették ki az epédet. Nekem is voltak súlyos epeproblémáim és annyit szeretnék mondani, hogy a diétára csak egyszer kell ráállni és utána nagyon könnyű. Én semmi extrát nem költök rá és nem is főzőcskézek külön. Nemcsak az epekő miatt érdemes diétáznod, hanem, mert sokkal egészségesebbnek fogod magad érezni, hidd el. Én is átmentem rajta és azóta egyetlen epegörcsöm sem volt. Próbáld meg, hidd el, nem kerül semmibe és az egészséged nem annyit ér...én addig nem tudtam elkezdeni a diétát, amíg kifogásokat kerestem, de lássuk be: nem sok dolog van, ami rosszabb, mint egy epegörcs.
2009. febr. 22. 00:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok: azt elfelejtettem írni, hogy szerintem operálhatnak újra. A rokonomat is kétszer műtötték az epéjére, mert először nem sikerült.
2009. febr. 22. 00:13
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,sajnos nálam még mindig aktuális a kérdés,de nekem nem rontották el az első műtétet,de most nagyon úgy érzem,hogy megint vannak köveim,ezért azt szeretném tudni,hogy mi van,akkor,ha nem rontották el a műtétet,de a kő kiújult?
2009. szept. 8. 12:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok...hát ugyanaz van. El kell távolíttatni.
2009. szept. 9. 07:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, és persze diétával utána megelőzhető.
2009. szept. 9. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!