Mennyire fáj Mandulaműtét?
Nekem 3 hónapja volt a műtétem. Érzéstelenítve kértem, mert ismerőseim akik kórházban dolgoznak azt javasolták inkább. Műtét előtt kaptam egy nyál elválasztót+bátorítót. A műtét közben igazán csak a szurik fájtak, de elég kellemetlen hallani, hogy 'tépik' a bőrt. A műtét után 2 órán át csak feküdni lehetett... arról nem tudok mesélni, mert elaludtam és csak a nővér költött, hogy 2 liter teát igyak meg még aznap. A műtét napja és az azt követő nap nem volt vészes, de az utána levő napokon nagyon fájt a helye. Enni csak nagyon keveset tudtam, de rengeteget ittam... Nekem 1 hétig kellett a napi 3 fájdalomcsillapító utána már megvoltam nélkülük. Igazából volt már ennél roszabb és fájdalmasabb műtétem:)
Kitartás!:) Remélem tudtam valamennyit segíteni!:D

Válasz: ma kaptam mailt (május 24-én műtöttek.
9 éves voltam (1999), amikor kivették az orr és a garatmandulámat. Ebben a korban még nem szokták varrni a sebet, tehát hamarabb is gyógyult. 2 napig voltam a kórházban. Első nap csak folyadékot ihattam, másnap már szilárd táplálékot is fogyaszthattam. Ilyenkor érdemes kiflit, zsömlét enni, mert lekoptatja a sebeket. Én nem éreztem konkrétan, hogy mikor vált le a seb, mert ez folyamatos volt. 2 hétig elig volt hangom, de egy hét elteltével már nem volt fájdalmas a nyelés. De minél idősebb korban veszik ki valakinek a manduláit, annál lassabb a gyógyulás. A bevérzésnek is nagyobb a kockázata. Orr cseppet érdemes használni 1 hónapig is. Nekem azóta nem tiszta as orrom, de ha orrot fújok " nem jön ki semmi". Orrhangon beszélek. Már mióta készülök emiatt visszamenni...Kitartást kívánok! Pihenj sokat! Jobbulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!