Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyire fáj Mandulaműtét?

Mennyire fáj Mandulaműtét?

Figyelt kérdés
Kiderült, hogy ki kéne venni a mandulámat.De nem ismerek olyat akinek kivették volna. Azt szeretnémmegtudni , hogy mivel jár ez a műtét? Gondolok itt arra hogy altatnak -e vagy csak érzéstelenítő,mennyi ideig tart, meddig kell bentlenni a kórházban stb. Kicsit félek, ugyhogy nyugtassatok meg h nem annyira borzalmas:S Előre is köszi:)
2011. márc. 2. 22:39
1 2
 11/15 anonim válasza:

Nekem 3 hónapja volt a műtétem. Érzéstelenítve kértem, mert ismerőseim akik kórházban dolgoznak azt javasolták inkább. Műtét előtt kaptam egy nyál elválasztót+bátorítót. A műtét közben igazán csak a szurik fájtak, de elég kellemetlen hallani, hogy 'tépik' a bőrt. A műtét után 2 órán át csak feküdni lehetett... arról nem tudok mesélni, mert elaludtam és csak a nővér költött, hogy 2 liter teát igyak meg még aznap. A műtét napja és az azt követő nap nem volt vészes, de az utána levő napokon nagyon fájt a helye. Enni csak nagyon keveset tudtam, de rengeteget ittam... Nekem 1 hétig kellett a napi 3 fájdalomcsillapító utána már megvoltam nélkülük. Igazából volt már ennél roszabb és fájdalmasabb műtétem:)

Kitartás!:) Remélem tudtam valamennyit segíteni!:D

2011. márc. 12. 20:52
 12/15 anonim válasza:
ha nagyon félsz a fájdalomtól meg minden akkor kérheted altatással.csak azzal este lehet hogy hányni fogsz... de ezt az orvossal megleht beszélni
2011. márc. 13. 10:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Túl vagy rajta? Milyen volt? Nekem 3 hét múlva lesz érzéstelenítéssel...
2011. ápr. 14. 23:21
 14/15 anonim ***** válasza:
engem 4 napja műtöttek lokálban. a lidocainozás szörnyű volt, szétégette a torkomat, utána már nem éreztem semmit szinte, de tök jó volt a hangulatom, mert még a nyugtató szuri hatása alatt álltam, és a műtét közben szólt a rádió, nagyon jó volt :D Hát utána életem leghosszabb 2 órája következett, égett a torkom, mint állat és ugye csak 2 óra múlva kaphattam cataflam-ot. szerintem az a 2 óra volt a legrosszabb! meg utána az, hogy kegyetlenül éhes voltam, és csak másnap kaphattam enni. utána egy hétig még szar, de azért szerintem az ember tűréshatára még sokkal többet bír... nem szabad elhagynod magad, és minden rendben lesz ;)
2011. máj. 20. 18:47
 15/15 anonim ***** válasza:

Válasz: ma kaptam mailt (május 24-én műtöttek.

9 éves voltam (1999), amikor kivették az orr és a garatmandulámat. Ebben a korban még nem szokták varrni a sebet, tehát hamarabb is gyógyult. 2 napig voltam a kórházban. Első nap csak folyadékot ihattam, másnap már szilárd táplálékot is fogyaszthattam. Ilyenkor érdemes kiflit, zsömlét enni, mert lekoptatja a sebeket. Én nem éreztem konkrétan, hogy mikor vált le a seb, mert ez folyamatos volt. 2 hétig elig volt hangom, de egy hét elteltével már nem volt fájdalmas a nyelés. De minél idősebb korban veszik ki valakinek a manduláit, annál lassabb a gyógyulás. A bevérzésnek is nagyobb a kockázata. Orr cseppet érdemes használni 1 hónapig is. Nekem azóta nem tiszta as orrom, de ha orrot fújok " nem jön ki semmi". Orrhangon beszélek. Már mióta készülök emiatt visszamenni...Kitartást kívánok! Pihenj sokat! Jobbulást! :)

2011. máj. 27. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!