Magas a pulzusom, kardiológiára küldtek, milyen vizsgálatokat végeznek ott?
Alapból 90-100 a pulzusom, vérnyomásom normális.
Néha bedobog a szívem, úgy érzem kiugrik akkor felmegy 110-120-ra is!
Fáradt vagyok, néha szédülök hányingerem van.
EKG, szív ultrahang, vérnyomásmérés (esetleg 24 órás ABPM), laborvizsglatok, mellkas röntgen, ilyesmik.
A magas szívfrekvencia hosszú távon kimeríti a szívizmokat, fáradékonnyá tehet, ezért (is) kezelni kell.
Ha nem találnak semmit,akkor lehet esetleg pánikbetegség vagy egyéb pszichés eredetű gond.
Anyámnak a vérnyomásával van "gond" gyerekkora óta.Reggel ébredés után a digitális vérnyomásmérő meg sem méri,csak kávé után lesz 90/70 . Kamaszként sokszor elájult ha sokáig kellett állnia,kivizsgálták sokszor,semmilyen szervi problémája nincsen,szóval egyszerűen kávét "rendelt elő" az orvosa :) Ahogy emlékszek az utóbbi 20 évben 2* ment 100 fölé a systolés értéke,rosszul is lett,fájt a feje,hányingere volt.. ezt cska azért irtam le,hogy tudd ilyen is van.
28 vagyok, még soha nem voltam kardiológián. Vérvételem pajzsmirigyem rendben.
4 hónapja vagyok rosszul, szédelgek, deca vérnyomásom rendben. Csak mikor olyan vérnyomásmérővel mérték a vérnyomás ami pulzust is mér, akkor derült ki higy magas a pulzus, de csak jan. Közepére kaptam időpontot a kardiológiára.
Lehet pánikbeteg vagyok, mert néha halálfélelmem van, félek nehogy meghaljak mert van egy 2 éves lànyom akit fel kell nevelnek, és annyi mindent hallani olvasni jogy mennyien halnak meg fiatalon, és néha belegondolok mi lenne/ lesz ha meghalok egyszer.
Nem tudom hogy attól van-e, ha nincs szervíz bajom, akkor lehet.
Na majd elválik. Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!