Milyen gyógyszer létezik pánikbetegségre?
Kedves tigress!
Ha a két pofon "kijózanítaná" az említett betegeket, akkor ez azt jelentené, hogy részegek, nem pedig betegek. Ha viszont arra gondoltál, hogy meggyógyítaná őket, akkor nagyon egyszerű, és olcsó lenne a gyógykezelés. Sajnos ez nincs így!
Az igazi "gyógyszert" én sem ismerem, de hajlok affelé, hogy az segít leginkább, amiben a beteg hisz. Legyen az pszichotherapia, vagy sámándob. rbaby
Kedves betegtársaim, és hozzászólók!
Elsősorban 2010-12-26 12:49-nek: Egy valamit kifelejtettél a gyógyszerek hasznosságával kapcsolatban: én más szemszögből tekintek a "Hasznosságukra"; ne felejtsétek el a tényt, miszerint a fegyvergyártás utáni második legnagyobb üzlet a gyógyszeripar! Próbáljátok átértékelni ennek fényében a véleményeteket. Pár szó a saját esetemről: 2002. jan. óta állok "kezelés" alatt, az általam elfogyasztott gyógyszerek mennyisége kilókban mérhető. Sajnos, mai napig szedem őket, mert függővé tettek. Az eredmény: rosszabb, mint valaha! Ezek után engem senki nem tud meggyőzni, hogy pl. a szerotonin számomra hasznos. Senkinek nem ajánlom, hogy az én utamat kövesse, aki bíztam a szakorvosok hozzáértésében! E tekintetben a nyolcadik, vagy kilencedik pszichiáter, pszichológus, professzor, stb. "szakembernél" tartok. Egyik sem tudott meggyógyítani! Az említett személyiségtorzulást is megtapasztaltam, nem egy felemelő érzés! Mégis, miben bízom? Legújabban Devics, és Szendi Gábor módszereit tanulmányozom a neten, illetve könyveikben. Egy idő múlva ugyanitt, beszámolok a fejleményekről, ha kívánjátok!
Kösz a figyelmet! Jobbulást mindenkink!
A panikbetegseg, a lelek betegsege, nem a testé. A panik egy egyszeru fizikalis tunet, ami akkor tor rad, ha veszelyhelyzetben vagy, pl. latsz a sotet utcan egy hatalmas kutyat vicsorogni, es tudod, nincs eselyed ellene. Ezert gyorsul fel a szivveres, hogy felkeszitsen a futasra. Na, amikor nincs veszelyhelyzet, es radtor a panik, az altalaban 1 elethelyzetben jon elo. Ha pl. egyszer egyszer megesik, helyzettol fuggetlenul, akkor csak a tested kimeruleset jelzi, a tulhajtottsagot, kialvatlansagot, de meg akkoris tudatalatt az elozi meg, hogy azt erzed, eleged van, nem akarod azt a tevekenyseget csinalni, inkabb elmennel, utalod...stb, ezert jon a panik, a tested jelez, hogy ilyen lelkialapottal "nem vagy jo, es biztonsagos helyen, azaz menekulj."
Nalam az van, hogy nem tudok buszra, vonatra szallni ugy, hogy hosszabb tavon ne tudjak rola barmikor leszallni. Es ez azert van, mert sokat utaztam a munkam soran, orakat, es gyuloltem magat a munkat. Felmondtam, es par honap utan mar 2 megallot se tudtam menni busszal. Persze, szedhettem volna gyogyszert, de inkabb kerdeseket tettem fel, hogy miert tor ram ez. Elso korben megeggyeztem magammal, hogy barmikor leszallhatok, elobb indulok, sokszor le is szalltam. Aztan letoltottem par jo jatekot a telora.
Idobe telt, hogy nem felek mar feleannyi jarmutol, es dolgozok azon, hogy a tobbitol se rettegjek. De nem nyugtatom le magam, hogy valoban testi fuggoseget alakitsak ki arra, amit a lelkem produkal.
Akkor szunik meg a panik, amikor az eleted helyre kerul. Mindig van oka a paniknak, hiszen az maga a szorongas, es azert holgyek urak, akik azt gondoljatok ez hiszti, a halalfelelem az valos, a retteges valos, a kikeszules valos, a vernyomas az egekbe valos. Tehat: a gyogyszer csak addig jo, amig nem derul feny a lelki problemara, mert addig is be kell jarni dolgozni, vagy anyanak, apanak kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!