Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Otrivin allergia-spray megfázá...

Otrivin allergia-spray megfázásra?

Figyelt kérdés

ilyenkor télen, meg ébredéskor folyton be van száradva az orrom, de úgy, hogy kifújni sem tudom. ilyenkor csöpögtetős Nasivint használtam, ami feloldotta a cuccost. most anyukám Otrivin allergia spray-t hozott, mert valami hülye oknál fogva azt mondta a gyógyszertárban, hogy már régóta orcseppezek (pár napja kb.) és hogy gyulladásom lehet (nincs arcüreg gyulladásom, meg semmi ilyesmi), meg ellrgiás sem vagyok semmire.

okozhat valami gondot az otrivin? képes feloldani a cuccost az orromban?

2010. dec. 6. 18:35
 1/9 A kérdező kommentje:
23/f
2010. dec. 6. 18:36
 2/9 A kérdező kommentje:
ja és nem is köhögök. nincs légúti megbetegedésem sem (a betegtájékoztató arról szól, hogy a légúti megbetegedés következtében kialakuló orrdugulást mérsékeli)
2010. dec. 6. 18:40
 3/9 anonim ***** válasza:
a megfázás légúti megbetegedés ;)
2010. dec. 6. 18:41
 4/9 anonim ***** válasza:
ugyanúgy hat, mint a nasivin. és tévedésben élsz, ha azt hiszed, arra van, hogy "feloldja" a cuccost az orrodban. Alapvetően egyszerű érszűkítő, az orrfolyást akadályozza meg.
2010. dec. 6. 18:46
 5/9 A kérdező kommentje:
pont ezen problémáztam én is, hogy nem folyik az orrom
2010. dec. 6. 18:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor neked más kéne, menjél el dokihoz és kérj orrdugulásra kezelést.

Egyébként próbálhatod a kamilla gőzének inhalálását is...

2010. dec. 6. 18:56
 7/9 anonim ***** válasza:
pont attól van orrdugulásod, hogy ezeket a szarokat használod állandóan...a betegtájékoztató azért van, hogy elolvasd
2010. dec. 6. 18:58
 8/9 A kérdező kommentje:
a kamilla nem szárít? :)
2010. dec. 6. 19:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha csak kb. hét napig használja egyhuzamban az érszűkítő orrcsepet, nem alakul ki a rhinitis medicamentosa (guglizd meg), mint mellékhatás.

Forralj vizet, szórj bele kamillavirágzatot, hagyd egy picit ázni (lefedett fedő mellett), majd hajolj az edény fölé, törölközővel takard a fejed, hogy ráboruljon az edényre és kész. Nem tudok róla, hogy szárítana, amúgy...

2010. dec. 7. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!