Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Egy begyulladt szőrtüsző...

Egy begyulladt szőrtüsző okozta cisztát vágtak ki. Hogyan gyógyul?

Figyelt kérdés
A vágás kb. 5-6 centi hosszú, a seb mélységét nem tudom. Az orvos nem mondott semmi konkrétumot. Kitisztították, kivágtak egy elég nagy darabot (izmokkal, mindennel együtt), becsövezték (amit 2 napon belül ki is vettek) és a sebet nyitva hagyták, hogy így gyógyuljon. Maga a gyógyulás folyamata érdekelne. Hogyan gyógyul egy ilyen seb? A válaszokat előre is köszönöm!
2010. nov. 18. 12:08
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Basszus,egy begyulladt szőrtüsző okozta ciszta???Kissé megijedtem...amit mindenképpen tarts szem előtt,hogy a C-vitamin elengedhetetlen a szövetek újraegyesüléséhez,a cink pedig a sebgyógyuláshoz.
2010. nov. 18. 12:17
 2/2 A kérdező kommentje:

Sinus Pilonidalis a betegség becsületes neve, szörtüsző alakult ki, majd a szőrszálak ezen keresztül visszafelé nőttek, így alakult ki ez a ciszta. Elég összetett, de nem túl ritka betegség (főként huszonéves fiatal férfiaknál), de az orvos a gyógyulás folyamatára semmit nem mondott, de engem érdekelnek az ilyen dolgok! :)

Köszönöm a tippet a c-vitaminra és a cinkre!

2010. nov. 18. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!