Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az emelt összegű CSP átváltása...

Az emelt összegű CSP átváltása FOT-ra az a MÁK kátyám visszavonását eredményezné?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Voltam a leszázalékolós bizottságnál, ahol 50%-nál több lett az eredmény.

Utána a kormányablakon belül a hatóságis hölgynél, aki szerint az emelt összegű családi pótlékot át lehetne váltani FOT-ra, ami azt jelentené, hogy több pénzt kapnék havonta.

Majd ezután valamikor váratlanul kipostázták nekem a MÁK kártyát.

Anyukám szerint a MÁK kártya az emelt összegű családi pótlék mellé jár, tehát, ha FOT-ra váltatnám, akkor buknám a MÁK kártyát.

Nos, nem szeretném bukni a MÁK kártyát, mivel ezzel ingyen igénybe vehetem a tömegközlekedést, illetve helyekre is bemehetek vele ingyen, ahol amúgy fizetni kellene, ráadásul egy kísérőre is vonatkoznak mindezek, nagyon jó, hogy van, de ugyanakkor borzalmasan kevés a CSP összege is (más jövedelmem abszolút semmi), szóval nem tudom, hogy mi legyen.

Tényleg az emelt összegű CSP mellé jár a MÁK kártya? Nem a leszázalékolás mellé? Ha átváltatnám FOT-ra, akkor is megmaradna a MÁK kártyám?

ápr. 8. 15:25
 1/2 anonim ***** válasza:
Találtam egy web oldalt a M.Á.K kártyára vonatkozólag: [link] Ezen oldal szerint a súlyosan fogyatékos is kaphat utazási kedvezményt! De a családi pótélkos M.Á.K. kártyát le kell adni ha a családi pótélék helyet FOT-ot igényelsz. Viszont a FOT-ra is kapsz kártyát. Csak akkor új kártyát kapsz valószínüleg. Még én se tudom. Mert az egészügy kezedetén vagyok én is. Jelenleg saját magam után kapom a magasabb összegű családi pótlékot. Épp most kezedm intézni, a FOT-hoz a házi orvosi beutalót. Tehát még időpontom sincs az újra százalékoláshoz.
ápr. 8. 15:40
 2/2 anonim ***** válasza:
Telefonon érdeklődj az Államkincstárnál, nagyon segítőkészek. Anyukád is telefonálhat, ha neked nehézséget okoz.
ápr. 9. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!