Rossz tapasztalat magánorvossal, vagy legalábbis olyan, ami hagy maga után kívánnivalót?

Teljesen kívülálló vagyok, csak megkérdezem: miből gondolja bárki, hogy a magánorvos szakmai felkészültsége vagy emberi viselkedése más lenne, mint egy nem magánorvosnak ?
Én már vagy 65 éve járok fogorvoshoz (ebből csak az életkorom derülhet ki). Egyetlen esetben gondoltam, hogy elmegyek SZTK fogosrvoshoz. Sajnos kifogtam egy (feltehetően orosz származású) fogorvosnőt, aki belefúrt a fogüregbe, amitől a székben elájultam, utána rátömött érzéstelenítés nélkül és lehordott a sárga földig, hogy ne hisztizzek. A fogat persze pár nap múlva kihúzattam egy magán fogorvossal.
Más: családi és ismeretségi körben van pár orvos és korom miatt gyakran járok állami orvoshoz. Az emberi és szakmai hozzáállásuk alapvetően a személyiségüktől függ. Sokuk valóban "emberfelettinek" érzi magát csupán azért, mert "istenképzőbe" járt. Hiába van szakmai tapasztalat, ha nem követik a vonatkozó orvosi szakirodalmat. Akinek alacsony az empatikus készsége, az nem tud az adott páciens személyiségéhez illő viselkedést találni.

Igen, volt akit legszivesebben felpofoztam volna kezelés közben, mert olyan megnyilvánulásai voltak, hogy az már túltett mindenen.
Ebböl is látszik, hogy nem azért harcolnak magasabb fizetésekért (egyesek), mert nincsenek megbecsülve, hanem mert felsöbbrendünek képzelik magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!