Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha elmegyek egy gyerekdoktorho...

Ha elmegyek egy gyerekdoktorhoz de nem abba a körzetbe tartozok, attól még kiírhat?

Figyelt kérdés
2010. nov. 10. 09:30
 1/1 anonim ***** válasza:

A kérdés nem egyértelmű.

Ha ÁTJELENTKEZEL egy másik gyerekorvoshoz, amelyik nem a Tied, akkor kiírhat, mivel attól a naptól kezdve ő lesz az orvosod. Hivatalosan megkéri az előzőtől a dolgaidat, és kész.

Ha valahol messze vagy a saját orvosodtól, és dokira van szükséged, az adott orvos elláthat, mint turistát, vagy nyaralót, vagy egyéb címszó alatt, de nem írhat ki betegállományba.

Egyébként nem kell a körzetedbe tartozó orvost választanod. Én sem oda járok, mert az egy bunkó volt, kerestem egy másikat és hozzá jelentkeztem be.

Évente egyszer átjelentkezhetsz másik orvoshoz, ha nem voltál megelégedve az előzővel. A lakóhelyed szerinti orvos köteles elfogadni, ha őt kéred fel, más helyen lévő viszont szabadon dönthet erről. Te járhatsz más városba is orvoshoz, ha az elfogadta a felkérésed. Viszont köteles elfogadni a választásod, ha költözésről van szó, és ezért nem tudsz a régi orvosodhoz járni.

2010. nov. 18. 06:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!