Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kivételeznek ilyen esetben?...

Kivételeznek ilyen esetben? MRI+ pánikbetegség.

Figyelt kérdés

Édes anyámat MRI vizsgálatra küldte az orvosa(, porckopás miatt ami a csípőjénél van). Viszont gyógyszeres pánikbeteg és klausztrofóbia is, így nem bírja a vizsgálatot. Elmenni sem mer. Nem tudjátok, lehet ilyenkor nyugtatót kérni vagy ilyesmit? Leszolgáltatni? Természetesen van papírja, tudd kérni szakvéleményt újra, vagy ilyesmit a pszichológusától.

(illetve ő is szeretné a vizsgálatot, de a félelme erősebb).

2010. nov. 9. 23:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Mit jelent az, hogy leszolgáltatni?:)

Az orvosa, aki beutalta, mit mondott erre? Gondolom, megkérdeztétek, hiszen ő utalta be.

2010. nov. 9. 23:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Talán azt megtudják csinálni,hogy a feje a gépből kint legyen. Én is pánikbeteg vagyok és gyógyszeres, de a gépben van a beteg kezében egy jelző gomb,ha bármit érez azonnal jelez és leállítják a vizsgálatot. Nekem koponya MRI volt, hallod azt hittem sosem lesz vége, és bizony nagyon fókuszáltam a fejemre tett füllhallgatóból kiáramló zenére, mert igencsak elővett volna a pánik.
2010. nov. 9. 23:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Sógornőmnek a derekát vizsgálták MRI-vel és csak mellkasig volt a gépben, a feje kint volt.
2010. nov. 9. 23:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha a derekát nézik,nyugodtan beveheti szerintem a gyógyszereit,azt a vizsgálatot nem befolyásolja.

Nekem a szívemet vizsgálták MRI.vel és én is pánikbeteg vagyok,ráadásul nekem szívidegességet okozott a pánik,de a vizsgálat miatt nem vehettem be a szívgyógyszeremet,akkor még nyugtatóm sem volt.Ennek ellenére egész szépen átvészeltem a vizsgálatot,bár voltak pillanatok,mikor úgy éreztem,mentem kiugrok a gépből:D

Nyugtasd meg anyukád,hogy nem kell félnie.A vizsgálat kicsit hosszú,de teljesen fájdalmatlan,semmiféle kellemetlenséget nem okoz.Mikor másodjára mentem ilyen vizsgálatra,majdnem elaludtam közben :D

2010. nov. 10. 08:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is féltem nagyon,ezért NYITOTT MRI-re mentem,igaz ezért fizetni kell,de nem érdekelt.Én a vastagbéltükrözésnél is altatást kérek mindig.
2010. nov. 10. 08:17
 6/7 anonim ***** válasza:
kell szólni és vizsgálat előtt kap fog kapni egy adag seduxent a fenekébe. Szoktak adni nyugtatót, ha szükséges.
2010. nov. 10. 18:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Leszedáltatani*bocs javítom.

Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettek!

2010. nov. 10. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!