Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Időpontfoglalás egészségablakb...

Időpontfoglalás egészségablakban oda is, ahova nem tartozom?

Figyelt kérdés
Megyeszékhelyen élek. Az önkormányzat által működtetett szakrendelésekre mehet, aki itt él. Az egyetem által működtetett szakrendelésekre, a környező településekről. De egészségablakban csak az egyetemi ellátások érhetők el, oda tudnék időpontot foglalni. Akkor mehetek oda?? Vagy majd elküldenek?
febr. 1. 14:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Hívd fel az egészségvonalat és kérdezd meg. Én voltam így két szakrendelésen is Bp., sürgős volt mennem, fertőzés miatt nem akartam heteket várni

... nem annyira tetszett nekik...az egyiken csak simán megkérdezte az asszisztens, hogy miért ide jöttem, a másikon az orvos ki volt kelve magából, hogy neki műtenie kéne ehelyett a szakrendelést kell ellátnia (persze nem csak miattam, a körzetesek miatt is szóval...).

Lényeg a lényeg, hogy egyik helyről sem küldtek el. Ha sürgős, akkor menni kell bárhova és bárhol el is kell látniuk, mert pl mi van ha épp ideiglenesen tartózkodsz valahol és akkor jön a baj.

Legyél határozott, nem küldhetnek el. Tied az idöpont is, ott úgysem megy más.

febr. 1. 15:18
 2/9 Ypszilon1980 ***** válasza:

Mehetsz nyugodtan, nem tudnak elküldeni, ha oda volt időpontod foglalva, direkt ez a lényege.

#1: Az, hogy nem tetszett nekik, annak ehhez semmi köze, eleve sok helyen ilyen bunkók, de nem a sürgősség miatt nem küldtek el, amúgy meg semmi nem számít sürgősnek, amit az egészségablakban tudsz foglalni.

febr. 1. 21:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Ypszilon. Oh, köszi, én meg már naívan azt hittem, megsajnáltak 😀

Amúgy tény, hogy én is hozzátettem, amikor kérdezték, hogy engedte a rendszer, hogy oda foglaljak.

febr. 1. 23:56
 4/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
#3: bocsi, nem akartam lerontani a kedved, ettől függetlenül lehet megsajnáltak, év eleje óta bevezették, hogy mehetsz máshová is, nem csak a saját körzetedbe, hanem ahová kapsz időpontot. Az elég fura lenne, hogy sok 10ezer ember foglal EESZT-ben és elzavarnák, ha nem oda tartozik.
febr. 2. 10:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem tudtam, hogy már bárhova lehet menni. Sőt, van olyan ismerősöm, aki évente járt kontrollra, egy egyetemi szakrendelésre. Aztán egyszer közölték vele, hogy többet nem mehet oda, menjen az önkormányzatira. De ez nem most volt. Azt hittem, még mindig így van.
febr. 2. 12:36
 6/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem lehet bárhová menni, itt most egyrészt időpont foglalásról beszélünk, másrészt szakrendelésről, ami jellemzően nem kórházi szakrendelés, azt nem tudom kórházba is lehet-e, lényeg, hogy amit felajánl, oda lehet. Ez nem jelenti azt, hogy te fogod magad és odamész ahová akarsz, ott megjelensz és lássanak el.
febr. 2. 13:08
 7/9 A kérdező kommentje:
6: nem is úgy gondoltam, hogy bárhova odaállítok csak úgy. De az időpont foglaló olyan helyeket ír ki, ahova az elmúlt sok-sok évben nem lehetett menni, vagy legalábbis eddig ezt mondták. És sehol se olvastam, hallottam, hogy ez változott volna. Így nem egyértelmű.
febr. 2. 19:23
 8/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Márpedig elhangzott a médiában is még tavaly többször is, több helyen, hogy a hosszú időpontok és az egyenlőtlenség miatt lehetővé teszik januártól EESZT-ben az időpontkérést úgy, hogy akár másik városba, másik szakrendelőbe is lehessen menni. Teljesen mindegy miket ír ki, amit elfogad, oda lehet menni.
febr. 2. 21:08
 9/9 A kérdező kommentje:
8: Oké! Nekem ez kimaradt. Nem vagyok képben ezekkel a dolgokkal, mert szerencsére nagyon ritkán kell mennem bármilyen orvoshoz.
febr. 3. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!