Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tehetek lépéseket az orvossal...

Tehetek lépéseket az orvossal szemben?

Figyelt kérdés

25!! éves felnőtt önálló nő vagyok. Sajnos egy kisvárosban élek ahol mindenki ismer mindenkit. Nemrég jártam kontrollon egy orvosnál, aki ott a kontrollon nagyon kedves mézesmázas volt, na mondom minden rendben. Majd amint kiléptem a rendelőből felhívta a szüleimet hogy szerinte én nem szedem a felírt gyógyszert, nem jók az eredményeim, jó lenne ha leszidnának és “szigorúan fognának”

Én ezen nagyon kiakadtam, mert nem 12 éves vagyok akit “be kell árulni” a szülőknek, másrészt nekem azt mondta hogy mindent rendben talál!

Engem ez most mélységesen felháborít. Jogosan, vagy túlreagálom szerintetek? Most hirtelen haragból szívesen bejelenteném valahol ezt az orvost, csak nem tudom jogos-e(szerintem igen) és hogy elérek-e vele valamit.

Természetesen keresek másik orvost, valószínű másik városban.

Egyébként egy egyszerű gyógyszerről van szó, egy utókezelésen veszek részt, tehát ha éppen nem szedném azzal másnak nem ártok csak magamnak, az meg az én bajom szerintem. Egyébként meg fel tudom fogni hogy az én érdekem, tehát szedem a gyógyszert és ötletem sincs milyen értékem nem jó vagy miből következtetett arra hogy nem szedem

ma 11:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kisváros átka. Rólam is mindig mindent tudott anyám, míg ott éltem.
ma 11:12
 2/11 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Lényegében megszegte az orvosi titoktartást ezzel.
ma 11:13
 3/11 anonim ***** válasza:

Hát kis városokban, falvakban ez teljesen megszokott.

Nagypapám nem szedte múltkor a pajzsmirigy gyógyszereit, rossz volt az értéke és engem hívott fel, hogy fogjam szigorúra.

Ahogy az egyes is írja, ez az átka a kisvárosoknak, falvaknak.

4/11 anonim ***** válasza:
A kamaránál tehetsz panaszt.
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ha csak nem vagy gyámság alatt, hanem tényleg egy önálló felnőtt vagy, akkor igen, ezzel megszegte az orvosi titoktartást. Egy felnőtt ember vagy basszus, nem kiskorú.
ma 11:17
 6/11 Hadik_Saci válasza:

Szerintem nem reagálod túl, én is nagyon kiakadnék hasonló helyzetben.

Egyrészt, mert hazudott, másrészt, mert ez az orvosi titoktartás semmibe vétele. Tökmindegy, hogy kisvárosról vagy Londonról beszélünk, a te egészségügyi adataid (cselekvőképes felnőttként) elsősorban Rád tartoznak.

Az orvosok többségével kapcsolatban (nagy tisztelet a kivételnek) amúgy is az a meglátásom, hogy kb. Mindenhatónak képzelik magukat.

ma 11:19
 7/11 A kérdező kommentje:
Természetesen nem vagyok gyámság alatt, semmi mentális problémám nincs. Átlagos felnőtt dolgozó nő vagyok. Ha bármi mentális problémám lenne vagy másokat veszélyeztetnék ha nem szedem a gyógyszert még megérteném hogy szólt az orvos anyámnak, na de így..
ma 11:19
 8/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az attól függ miről van szó, pl. a pszichiátriai gyógyszerek, kezeléseknél bizonyos esetekben meg lehet szegni a titoktartást, de ha jól értelmezem itt nem erről van szó. Kamaránál hiába teszel bejelentést, elsősorban neked a fenntartóval vagy azzal az intézménnyel kell ezt megvitatni, aki őt alkalmazza, oda az igazgatóságra kell bejelenteni, illetve személyesen az orvosnak is eljuttatni mindenképpen írásban, hogy erről van tudomásod és titoktartási vétséget követett el, emiatt feljelentéssel fogsz élni.
ma 11:25
 9/11 anonim ***** válasza:
48%

Azt akarod még jobban megismerjenek ?

Mindenki saját sorsának a kovácsa .

ma 11:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Telibe szegte a GDPR-t, egy ilyenért elég durván meg lehet hurcolni az orvost, persze ha ez szandekodban áll.
ma 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!