Hasi röntgen tapasztalatok? Hogy zajlik és van értelme?
Figyelt kérdés
Bizonytalan eredetű fájdalom van a Bordámnál hébe hóba, gondoltam sima izomhúzódás vagy ilyesmi. De a hazidoki mondta hogy nem tudja ennyiből mi okozza, beküldött most mindenhova, de a rongtent nagyon nem szeretném…
Felek a zárt helyeken, még a fogászati panoráma rongent is utáltam..
Ha muszáj persze elmegyek ide is.. de hogy zajlik pontosan, milyen géppel csinálják, úgy ének ilyen zárt ahol egyedül hagynak?
Tudni kellene milyen röntgen pontosan. Kicsit zavaros ez, hogy hasit írsz kérdésben, de a leírás már nem indokol hasi röntgent. Egyedül sosem vagy a röntgen helyiségben, csak addig a pár másodpercig, amíg az exponálás megtörténik.
jan. 14. 14:31
2/3 A kérdező kommentje:
Balbordaív belső felén fáj időnként, közvetlenül a csontnál/alatta. a doki mondta, hogy sok szerv határolódik ott és kisugározhat a gyomor is többek között. De ezen kívül kis millió oka lehet: mozgásszervi, neurologia,stb stb
Ezt a vizsgálatot később fogom csak közben eldöntöttem, ha még mindig fennáll és nem tudni. Jelenleg szoptatok és elvileg az alatt nem ajánlott..
jan. 14. 23:00
3/3 Ypszilon1980 válasza:
Azt értem, de mi a konkrét vizsgálat megnevezése? Milyen fajta röntgen az, amire elküldött és nem akarsz elmenni? Ilyen esetben amúgy teljesen felesleges is lenne röntgen, mert pl. egy bordatörést lehet látni esetleg, de attól még nem biztos, hogy a panaszt az okozza. Lágyrészekre meg nem igazán jó a röntgen. Ilyen komplex esetben CT-t szokás kérni, bár azt háziorvos nem kérhet. Azt írtad, a háziorvos beküldött mindenhová, de hová? Szoptatás alatt amúgy lehet röntgent készíteni, bár meg kell gondolni, de az anyatejbe nem választódik ki semmilyen káros hatása és én úgy tudom a CT kontrasztanyag sem, ha esetleg olyan vizsgálat kell. Előtte le kell fejni a tejet, azt elrakni, vizsgálat után megint lefejni, amit nem kell felhasználni és ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!