Táppénz megadható visszamenőleg?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Kedden lebetegedtem, hazakellett jönnöm melóból, de legközelebb már csak pénteken lesz rendelés. Az a kérdés, hogy a táppénzes papír megadható keddtől péntekig, ha pénteken megyek le a rendelésre? Sajnos betelefonálni sem tudtam, mert mikorra már rosszul lettem addigra a rendelésnek is vége lett.
Köszönöm előre is a válaszokat!
tegnap 13:28
1/8 anonim válasza:
Pár napra visszamenőleg igen. Úgy tudom, hogy ha egy héttel mennél vissza, akkor már jóval több dokumentációval jár a háziorvosnak, külön indoklással, hogy miért ilyen későn vett fel táppénzre. Ezért is nem szokták csinálni.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!]
tegnap 14:04
3/8 anonim válasza:
Azt kihagytam, hogy megadható visszamenőleg, de nem kötelező megadnia az orvosnak. Attól függ, milyen a háziorvosod :)
4/8 A kérdező kommentje:
Hát nincs más választása, nem én tehetek róla, hogy ennyire nincs rendelés meg orvos:)
tegnap 14:30
5/8 anonim válasza:
Ha ilyen tré módon van megoldva, hogy csak kedden és pénteken van rendelés, úgy muszáj nekik is alkalmazkodni. Ilyet nem lehet csinálni, hogy aki a köztes időben lesz beteg, az ne kaphasson táppénzt.
7/8 A kérdező kommentje:
Igen sajnos felénk az van, hogy 4 falura 1 orvos jut
tegnap 15:44
8/8 anonim válasza:
Ha annyira rosszul voltál, akkor az ügyeletre is el lehet menni és az ott kapott papírral a háziorvosod is könnyebben kiír visszamenőleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!