Onkológiára el mehetek csak úgy magamtól ??
Röviden a történettem magasak a Tumormarkereim He4 és a Roma index.A CA125 normalis. Január 28-án műteni akarnak. Igazából ct is volt az teljesen negatív. Volt uh is az is negatív. Valamitől még is magas. Igazából azért mennék el onkologushoz, hogy ő mit mondana ezekre az értékekre, mert, ha nem lenne muszáj nem feküdnék kés alá.
Szeptemberi He4 90.7pmol
Roma index 24%
Januári He4 91.6pmol
Roma index 24.3%
TAS+TVS.: Norm kontúrú kp. telt hólyag mögött 57x34mm-es
uterus corpus afv.-ban , 4,6 mm-es szabályos nyálkahártya.Hátsó
fal adenomiotikus jellegű.Uteroson csúszásjel kiváltható.J.oi
ovarium: 27x17mm.Uterus mögött bal o. egy 49x34mm-es
egyrekeszes sűrűbennékű cystikus képlet melyben egy
22x17mm-es solidrész. Torquatiora utaló jel nincs..Szabad hasi
folyadék nincs. . ILYEN CISZTÁM VOLT DE AZ MÁR EL MÚLT TELJESEN
Legalább már azt tudom, hogy nő vagy. Megkérheted az orvost, háziorvost, magyarázza el, hogy erre miért van szükség. Én úgy látom, alapos kivizsgálást akarnak, örülj neki, hogy nem felületeskedik el. Nem igazi műtét, szinte csak bekukucskálnak. Nem kell félned tőle, itt most "kés" nem nagyon lesz, csak egy kis nyíláson bevezetik az eszközt.
Írd majd meg, hogy mi volt.
Hát, pont ezért nem kell agyba-főbe tumormarekereket rendelgetni szűrés céljából. Mert hogy szűrésre baromira nem alkalmas. Minimális emelkedés (mert ez az) nem jelent rosszindulatú daganatot és normál tumormarkerek mellett is lehet valakinek rákja.
Az onkológus erre nem fog semmit mondani, de egyébként beutaló nélkül nem mehetsz onkológiára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!