Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Másnak is ráírják a kardiológi...

Másnak is ráírják a kardiológiai (vagy egyéb szakorvosi leletére), ha valaha pszichiátriai kezelés alatt állt?

Figyelt kérdés

Még alsó tagozatos általános iskolás voltam, amikor anyám enyhe tikkeléssel (hunyorgással) pszichiátriai vizsgálatra vitt, ahol az orvos nyugtatót írt fel. Szedtem 1-2 hónapot, utána tünetmentessé nyilvánítottak, azóta nem állok kezelés alatt, ilyen jellegű tünetem sincs. Ellenben kardiológiai gondozott vagyok és azóta minden ott kapott papíromra ráírják, hogy "pszichiátriai kezelés alatt már nem áll". A gyermekkardiológus kezdte, aztán ahogy felnőtt orvoshoz kerültem ők is minden kontrollnál ráírják a papírra. Életem során volt más kezelésem is, de csak a pszichiátriai kezelést emelik ki.

Ezt valamilyen protokoll alapján írják rá, vagy önmaguk szórakoztatására emelik ki? Másnak is ráírnak ilyet az orvosi papírjaira?

Nem mintha probléma lenne, mert a kórtörténetem része, csak nem teljesen értem, hogy ez miért annyival lényegesebb, mint bármelyik más terápia, szakorvosi kezelés, hogy ezt önmagában ki kell emelni.

jan. 2. 22:50
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Az ís lehet, hogy csak Ctrl C+ Ctrl V történet. Csaladtag korlspjsiban éveken át ugyanazok a hibák voltak pl gyógyszerezésben leírva egykori elírások miatt:(
jan. 2. 22:54
 2/5 A kérdező kommentje:

Mondjuk ez is valóban reális mert néhány apró módosításon kívül ugyanaz van a papírokon. Akkor anno, amikor befejeződött a pszichiátriai kezelés a szakorvos olyan fontosnak gondolta, hogy beleírja a leletbe és azóta gondolkodás nélkül másolják?

Mert közel 2 évtizedes kezelés nem hiszem, hogy sokkal fontosabb, mint a többi (bár nem vagyok orvos). Például én közel 2 évig szedtem a gimiben Roaccutan-t, azt mégsem írták soha bele a leletekbe. Ezért érdekes számomra, hogy ennyivel jelentősebb lenne, mint bármely más kezelés, hogy következetesen odaírják.

jan. 2. 23:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nemhogy másolják, hanem ugyanahhoz a lelethez folytatólagosan hozzáírják az újat.
jan. 2. 23:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajnos igen, nekem az összes, pszichiátriai betegséggel össze nemcfüggő leletemre ráírják.
tegnapelőtt 07:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Fesd ki belőle a "már" szót.
tegnapelőtt 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!