Ettől a sok röntgentől lehet valami bajom (sugárdózis miatt)?
Az a kérdésem (amit egyébként minden orvosnál feltettem, akinél megfordultam és elküldött vizsgálatra), hogy szeptember óta ezeket a röntgeneket csinálták meg rajtam. Nem tudom, hogy nem lesz-e ennek később valami negatív hatása, persze értem, hogy nem látnak belém és kell a diagnózishoz, de előtte években 1-2 vizsgálatom ha volt, most meg folyamatosan mennem kellett.
szeptember - nyaki röntgen
október - panorámaröntgen
november - mellkasröntgen
december - most kellene mennem fogászati és füll-orr-gégészeti cbct-re, amiről azt írják, hogy nem olyan nagy sugárdózisú, de hát az előzményeket is hozzáadva, nem tudom..
Igen, pont így jött ki a lépés, neurológus küldött a nyaki röntgenre, fogszabályzó levételnél készült a panoráma, novemberben beteg voltam, esélyes volt a tüdőgyulladás, ott készült a mellkasröntgen, most meg góckutatás miatt kérik ezt a cbct felvételt..
hát nem tudom, azért parázok, hogy lesz-e valami gáz
Nekem is az elmúlt időszakban volt egy csomó röntgen, ez kb 1 év alatt 5 vagy 6 fogászati panoráma, meg 3-4 kisröntgen, 2 cbct (nyüglödök a fogaimmal sajnos) és egy mellkas röntgen (munkaalkalmassági miatt) jelent. Kicsit én is aggódom, de ha kell a diagnosztizáláshoz, akkor muszáj megcsinálják. (És tudta, látta is a doki, hogy van korábbi, csak hát változott az állapotomm meg kontroll kellett, ezek miatt.)
Cbct elenyészö sugarat bocsát ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!