Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért írnak az orvosok előszer...

Miért írnak az orvosok előszeretettel valamilyen antihisztamint (pl. bilastint) megfázásra, bakteriális fertőzésre?

Figyelt kérdés

Különösen aggasztó és idegesítő... nem allergiás vagyok, hanem beteg.

Ennyire nem pörög az ipar? Minek fizessem ki feleslegesen a vénnyel is 3000+ ft-ba kerülő gyógyszert, ami nem is segít a kórokozó leküzdésében?

tegnap 16:18
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Megfázással mi a büdös francért kell orvoshoz menni? Tüneti kezelés azt szevasz. Az orvos pedig azért ír fel valamit, mert aki annyira idióta, hogy a megfázásával az orvosnál topog, az elvárja, sőt követeli, hogy márpedig neki gyógyszer KELL. Így inkább ír egy antihisztamint, ami legalább nem veszélyes, hogy a hülye beteg örüljön.
tegnap 16:21
 2/9 A kérdező kommentje:
38-39 fokoz láz, sárgás-zöldes orrváladék és arcüregfájdalom szerintem már orvosi kategória
tegnap 16:23
 3/9 anonim ***** válasza:
44%

A sinusitist ugyanúgy 99%-ban vírusok okozzák, mint a náthát és nem kell vele orvoshoz menni, csak tüneti kezelést alkalmazni. A sárga/zöld orfváladék pedig nem bakteriális felülfertőződés jele, hanem simán annak, hogy az immunrendszered dolgozik és tele van elhalt fehérvérsejtekkel a takony.

Akkor kell orvoshoz menni, ha 7-10 nap alatt nem javulnak a tünetek.

Tényleg inkább alapfokú egészségügyi ismereteket kellene oktatni a hittan helyett.

tegnap 16:29
 4/9 A kérdező kommentje:

"a hülye beteg örüljön."

Na ezért kerülöm az orvosokat és minden egészségügyit.

Egyedül üzemorvosra vagyok kötelezve munkáltató által, de azt mosolyogva kibekkelem, egyik fülemen be, másokin ki...

tegnap 16:31
 5/9 A kérdező kommentje:

Na inkább ne is válaszolj, elég volt belőled.

Soha semmilyen orvos tanácsát nem fogadom meg. Semmilyen körülmények között.

tegnap 16:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Tessék, ez hasznos:

https://www.youtube.com/watch?v=HoDh0qB0tV0&ab_channel=Eg%C3..

A sinusitisről 46:39-nél beszél.

tegnap 16:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor minek mész hozzá és háborodsz fel azon, hogy a köcsög antihisztamint ír?
tegnap 16:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Én nem így fogalmaztam. De valóban kérdéses, miközben bő hete küzdök ezzel és egyre rosszabb.
tegnap 16:38
 9/9 anonim ***** válasza:
49%
A széteső baktériumok alkatrészeire is lehet valaki allergiás. De ha nem is lennél az, a gyulladás okozta duzzanat tartós! csökkentése jót tud tenni. Nézd meg az arcüreg anatómiáját, nem ürül ki onnan egyszerűen a trutyi. Ha még azt a kis kijáratot is beszűkíti a gyulladásos nyálkahártya duzzanat, akkor pláne.
tegnap 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!