Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Külföldön élek, nincs TAJ...

Külföldön élek, nincs TAJ számom. Hogy juthatok hozzá receptköteles gyógyszerhez?

Figyelt kérdés
dec. 11. 21:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Orvossal felíratod, és fizetsz észre.
dec. 11. 21:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön is vannak orvosok.
dec. 11. 21:50
 3/10 A kérdező kommentje:
1. Elmentem magán. Nem tudja felírni mert nincs TAJ számom és papíron azt mondja nem lehet.
dec. 12. 07:29
 4/10 A kérdező kommentje:
2. Nem mondod????!!!! Sajnos itthon betegedtem le. :-(
dec. 12. 07:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Elég ritka eset lehet, hogy valakinek nincs tajszáma. Aki külföldre megy dolgozni, annak csak érvénytelenítik, tehát kéklámpás lesz. Ilyen esetben fizetni kell az itthon igénybe vett egészségügyi ellátásért. Javasoljon olyan gyógyszert a doki, ami nem vényköteles, ha nem tudja felírni.
dec. 12. 07:46
 6/10 anonim ***** válasza:

Miféle orvos az?

Erdelyi vagyok, igy semmilyen taj számom nincs, sem a román biztosításom nem érvényes.

Idekinn a csaladorvos siman felirta a receptkoteles gyógyszert.

dec. 12. 23:15
 7/10 A kérdező kommentje:
6. Papiron, vagy a felhőbe ? Mert az a nem mindegy. Amíg lehetett papiroson addig itt is felírták. Mert a felhőbe ha nincs TAJ szám ott se tudják feltenni.
dec. 13. 00:17
 8/10 A kérdező kommentje:
5, Ha kék lámpás vagyok, akkor fel tudja tenni? Az egyértelmű hogy fizetősre.
dec. 13. 00:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Felhobe, reg nincs papir alapu recept.
dec. 13. 04:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Felhöbe fel tudják rakni, csak tudni kell hogyan. Az aszisztens is telefonálgatott össze vissza mig megtudták neki mondani hogyan kell. A gyógyszertárban meg kell mondanod mi alapján keressenek, milyen szám alatt a felhöben. A külföldi EU biztosito kártyaszámát fogják beütni, hogy elszámolhassák. Ugyanúgy jár minden kedvezmény, mint egy magyarnak.

Évek óta igy csináljuk.

dec. 15. 15:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!