Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy befolyásolja a füvezés a...

Hogy befolyásolja a füvezés a véradást?

Figyelt kérdés
Lehet akkor is menni? Vagy kell várni x időt? Kb 1 hónapja szívtam "pár" cigit de ezt azért mégse merem ott megkérdezni
dec. 2. 10:11
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván nem lehet.
dec. 2. 10:47
 2/2 anonim ***** válasza:

Egy hónappal utána már mehetsz, ha nem rendszeresen használod:

Az alkalmasság feltététele, hogy a véradásra jelentkező személy:

 tudata legyen tiszta,

 rendelkezzen józan belátó képességgel,

 legyen képes felelős válaszadásra és döntések meghozatalára.

Nem adhat vért, aki pszichoaktív szerek hatására vagy azok megvonása miatt:

 befolyásolt,

 zavart,

 mérgezéses tüneteket mutat.

A KIZÁRÁS AZ ÁLLAPOT RENDEZŐDÉSÉIG TART, AZONBAN AZ A SZEMÉLY, AKI RENDSZERESEN TUDATMÓDOSÍTÓ SZEREKET HASZNÁL, AKKOR SEM ADHAT

VÉRT, HA PILLANATNYILAG TISZTA!

Itt egy jó hosszú leírás, hogy mik a kizáró okok és mennyit kell várni:

[link]

Konkrétan a füvezésről szerintem nem ír, csak általánosságban a pszichoaktív szerekről. Mondjuk én az illegális drogoknál aggódnék hogy nem biztos hogy az volt benne, ki tudja mennyi idő alatt ürül ki ténylegesen. Szóval nem értem miért nincs tiltva, de biztosan jobban értenek hozzá akik eldöntik.

dec. 2. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!