Akkor hogy is működik ez? Ha nekem Bp.-en van állandó bejelentett lakhelyem,de Érden élek,de erről nincs semilyen hivatalos papirom(tehát nincs idéglenes lakcímem sem ide) Akkor nekem háziorvosom nem lehet Érdi?
Figyelt kérdés
Igazából egy ultrahangos vizsgálatot szeretnék. Ezt megtehetem a helyi kórházban, vagy pestre kell mennem? Válaszokat előre köszönöm. Nem vagyok jártas ilyen téren,kérem a lekezelő, bunkó beszólásokat mellőzni. Köszönömma 15:27
1/1 anonim válasza:
Elméletileg, 1 évente / naptári évente egyszer, indoklás nélkül választhatsz házi orvost. De csak elméletileg! Gyakorlatilag nem köteles, nem lakcímhez tartozó házi orvos át venni. Magyarán érden lévő házi orvos nem köteles át venni mert nem a körzetéhez tartozol. Ezalol a sürgőségi ellátás a kivétel. Tehát magyarán ha csak egy ultrahangra kell be utaló. Akkor azt nem köteles az érdi házi orvos kiadni. Ilyenkor az van hogy a bejelentett lakcímeden tudsz házi orvosi ellátást igényelni. Ezért kell érden is bejelentkezni. Mert ilyen hátrányok is érhetnek! Hogy például nem Érdi lakcimmel rendelkezőket nem kötelesek az Érdi házi orvosok ellátni! Igy vagy magánba mész el. Vagy az állandó bejelentett lakcímed szerinti házi orvoshoz! Bizony! Az állami házi orvosok csak a körzetben állandó lakcímmel rendelkezőket kötelesek ellátni. Ez alol mint írtam is kivéltél a sürgős életveszélyes állapotok a kivételek. De egy hasi ultrahang nem tartozik ezek közé. Még akkor sem ha terhes vagy. Járj oda házi orvoshoz haol az állandó bejelnetet lakcímed van! Vagy jelentkezz be érdi lakcímre, és akkor már érden is jogosult lesze orvosi ellátásra!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!